Skip to main content

Τασούλας για μαχητή Αζόφ: Λάθος να μειώνουμε τη μεγάλη εικόνα

Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αλλοιώσουμε τη βαρύτητα της παρέμβασης Ζελένσκι.

«Λάθος» χαρακτήρισε ο Κωσταντίνος Τασούλας την προσπάθεια να μειωθεί η μεγάλη εικόνα και να διευκολυνθεί η Ρώσικη προπαγάνδα με αφορμή την ομιλία στη Βουλή του μαχητή του τάγματος του Αζόφ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το ethnos.gr, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αλλοιώσουμε τη βαρύτητα της παρέμβασης Ζελένσκι, καθώς όπως είπε ο ηγέτης μίας χώρας που δέχεται επίθεση μίλησε στη Βουλή.

«Είναι ιστορικό γεγονός, αναφέρθηκε στην Ελλάδα, ζήτησε περισσότερη βοήθεια από την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην ελληνική ομογένεια και χρησιμοποίησε τη φράση Ελευθερία ή Θάνατος. Αυτό είναι το σημαντικό…», είπε χαρακτηριστικά ενώ όπως προσέθεσε η παρέμβαση του μαχητή του Αζόφ δεν θα πρέπει να «μας απαγκιστρώσει από την μεγάλη εικόνα».

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά ζητήματα επανέλαβε ότι και ο ίδιος ενημερώθηκε δέκα λεπτά πριν την παρέμβαση Ζελένσκι ότι θα μιλήσουν στρατιώτες και θα μας πουν τις κακουχίες που τραβάνε υπερασπιζόμενοι την Μαριούπολη, ξεκαθαρίζοντας ότι νωρίτερα κάτι τέτοιο δεν είχε συμφωνηθεί:

Παράλληλα, τόνισε ότι η Βουλή δεν υπήρχε περίπτωση να ελέγξει προκαταβολικά το βίντεο: «Ούτε αυτός στέλνει προκαταβολικά τι θα πει. ‘Ήταν εναρμονισμένο μέσα στην ομιλία. Ούτε μας έδωσε το χρονικό περιθώριο να γίνει κάτι τέτοιο», είπε.

Πάντως, διευκρίνισε ότι ρώτησε 6 λεπτά πριν την ομιλία Ζελένσκι ότι η πρεσβεία είχε την εντύπωση πως θα ήταν βίντεο με σκηνές του πολέμου. «Τελικά, μου είπαν ότι θα είναι στρατιώτες. Ο επίσημος μεταφραστής της ουκρανικής πρεσβείας μου είπε ότι λένε αυτά που τραβάνε στη Μαριούπολη», τόνισε.