Skip to main content

Τάσσεται υπέρ του Άρη και δικαιώνει ΠΑΟΚ ο Βαρούχας

Ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του ρέφερι Καραντώνη να μην δει ο ίδιος τη φάση των Κλωναρίδη - Φετφατζίδη στο VAR.

Στο πλευρό του Άρη αναφορικά με τις διαμαρτυρίες του για τη διαιτησία του Δημήτρη Καραντώνη κατά τη χθεσινή αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΚ τάχθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας υποστήριξε πως σωστά διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Γιάννη Φετφατζίδη, και, παράλληλα, χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του ρέφερι Καραντώνη να μην δει ο ίδιος τη φάση στο VAR.

«Και ο VARίστας να μου έλεγε οτιδήποτε θα πήγαινα να δω τη φάση στο VAR. Υπάρχει μια περίπτωση ανατροπής. Για καλό και για κακό πήγαινε να το δεις, διότι εσύ θα πάρεις την τελική απόφαση. Γιατί δεν πήγε; Θέλει ψυχανάλυση το θέμα. Δεν είναι μια φάση που την περνάς έτσι. Είναι μια φάση που ο ερχομός του VAR σου δίνει το δικαίωμα να πας να τη δεις για να πάρεις τη σωστή απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρούχας, ο οποίος σχολίασε και τη στάση του VARίστα Στέφανου Κουμπαράκη:

«Δεν ξέρουμε τι μπορεί να του είπε. Φυσικά, αν του έλεγε ''πήγαινε να το δεις'', ή ''υπάρχει παράβαση'' ήταν υποχρεωμένος ο διαιτητής να δει τη φάση. Άρα κι αυτός είναι συνυπεύθυνος του ότι δεν πήγε ο διαιτητής να δει τη φάση στην οθόνη».

Τέλος ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφέρθηκε και στη φάση που διαμαρτύρεται η ΑΕΛ για πέναλτι κόντρα στον ΠΑΟΚ και δικαίωσε τον Σέρβο ρέφερι Σρνταν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών»: «Κάποιοι λένε ότι κάθε χέρι εντός περιοχής είναι παράβαση. Δεν ισχύει αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση το χέρι είναι απρόσμενη, η πρόθεση είναι μηδενική, ενώ και η απόσταση είναι κοντινή».