Skip to main content

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη σε ιδιοκτήτες ομάδων: Βρείτε τα ή Grexit (video)

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως σε άλλη περίπτωση θα καλέσει τους προέδρους των FIFA-UEFA για να συντάξουν μνημόνιο ανάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου

Έτοιμος να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε όσους «δυναμιτίζουν» όπως είπε «την κοινωνική ομαλότητα» υπογραμμίζοντας πως οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει να προχωρήσουν «σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης» αλλιώς τόνισε πως οι «ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα υπάρξει άμεση διακοπή της Super League ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προσκαλέσει τους προέδρους των FIFA (Τζιάνι Ινφαντίνο) και UEFA (Αλεξάντερ Τσέφεριν) «για να συντάξουν ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ξεκινώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για την τροπολογία και την αποπομπή του Θοδωρή Ζαγοράκη:

«Σύμφωνα με την διάταξη μια ομάδα τιμωρείται αλλά δεν εξοντώνεται. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Για την υπόθεση θα επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη. Ωστόσο έκρινα εγώ προσωπικά ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν δύναται να εξελιχθεί σε κοινωνική. Γι' αυτό απομάκρυνα ευρωβουλευτή μας που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός συλλόγου. Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων και δευτερευόντως της πολιτείας για την κατάντια του ποδοσφαίρου».

Συνεχίζοντας, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Σήμερα προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα. ο αθλητισμός είναι υγεία.

Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους».

Τέλος ο επικεφαλής της κυβέρνησης υπογράμμισε: «Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαικής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη».