Skip to main content

Δείτε live την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Σήμερα, ημέρα έναρξης των Αγώνων, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι εννέα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης μεταξύ ατόμων που εργάζονταν στους Αγώνες.

Ένας αθλητής, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, βρέθηκε θετικός στην Covid-19 στο Παραολυμπιακό χωριό, όπως επιβεβαιώθηκε από τους διοργανωτές, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Μάσα Τακάγια, εκπρόσωπος Τύπου της οργανωτικής επιτροπής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020, επιβεβαίωσε ότι ο αθλητής θα μπει σε 14 ημέρες καραντίνας.

Υπήρξαν πολλά κρούσματα μεταξύ των αθλητών των Παραολυμπιακών που καταγράφηκαν στο εξωτερικό και σε κέντρα προπόνησης στην Ιαπωνία ενόψει των Αγώνων, αλλά αυτή η περίπτωση είναι η πρώτη που προέρχεται από το Ολυμπιακό χωριό.

Σήμερα, ημέρα έναρξης των Αγώνων, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι εννέα άλλα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης μεταξύ ατόμων που εργάζονταν στους Αγώνες έξω από το Ολυμπιακό χωριό.

Το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέγραψε συνολικά 4.220 νέα κρούσματα και εννέα θανάτους από Covid-19 σήμερα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αθλητές από τη Νέα Ζηλανδία δεν συμμετέχουν στην τελετή έναρξης, λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

Δείτε live την τελετή έναρξης

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης, με την ελπίδα και την προσδοκία ότι όχι μόνο θα υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών, αλλά οι διοργανωτές θέλουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες να ενισχύσουν και να αποδείξουν ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι περισσότερο ανοικτή.

Το Τόκιο είναι η πρώτη πόλη που φιλοξένησε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες, 57 χρόνια μετά από την πρώτη διοργάνωση το 1964, τώρα ξανά (24/8-5/9) όπου 4.400 αθλητές εκπροσωπούν 162 εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές. Θα αγωνιστούν σε 539 αγωνίσματα σε 22 αθλήματα.