Skip to main content

ΤΑΙΠΕΔ: Η νέα σύνθεση του ΔΣ - Διευθύνων από 1η Αυγούστου ο Δημήτρης Πολίτης

Προσωρινός διευθύνων σύμβουλος μέχρι τις 31 Ιουλίου ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ενώ μετά αναλαμβάνει καθήκοντα ο Δημήτριος Πολίτης.

Ο Δημήτριος Πολίτης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ από την 1η Αυγούστου, μετά την ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου στην οποία προχώρησε, ως μοναδικός μέτοχος, το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Ταυτόχρονα ενισχύεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου με επιπλέον μη εκτελεστικά μέλη.

Για την επιλογή των νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, ακολουθήθηκε ανοικτή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής μελών, σε συνεργασία με δύο εξειδικευμένες εταιρείες διεθνούς κύρους, αξιολογώντας τους υποψήφιους στη βάση των κριτηρίων που είχαν προσδιορισθεί στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ:

-Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος, μη εκτελεστικός μέλος

-Δημήτριος Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος (από 1/8/2021)

-Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος και προσωρινός διευθύνων σύμβουλος (έως 31/7/2021)

-Λητώ Ιωαννίδου, μη εκτελεστικό μέλος, πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου

-Θάλεια Εμίρη, μη εκτελεστικό μέλος

-Ανδρέας Σταυρόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος

-Στέφανος Γιουρέλης, μη εκτελεστικό μέλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Υπερταμείου.

Όπως αναφέρθηκε από το Υπερταμείο, με τον ν. 4799/2021 προβλέφθηκε η δυνατότητα ανάθεσης στο ΤΑΙΠΕΔ της ωρίμανσης συμβάσεων που εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας και με τον πρόσφατο νόμο 4804/2021 διευρύνθηκε ο σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να συμπεριλάβει την παροχή των υπηρεσιών ωρίμανσης, ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να συμβάλει και αυτό στο στόχο για την επιτάχυνση των έργων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και να γίνει μοχλός ανάπτυξης μέσα από το νέο αυτό αντικείμενο. Οι υπηρεσίες ωρίμανσης θα παρέχονται μέσω μίας διακριτής λειτουργικής μονάδας στο ΤΑΙΠΕΔ (Project Preparation Facility/PPF), ώστε να υπάρχει σαφής διάκριση από το ρόλο του για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που προβλέπονταν με τον ιδρυτικό του νόμο 3986/2011.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Υπερταμείο ευχαριστεί τον κ. Λαμπίρη για τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά τη θητεία του στο ΤΑΙΠΕΔ και του εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα. Το διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του και στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, των οποίων ολοκληρώθηκε η θητεία, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, 'Αγγελο Βλάχο και Γιώργο Μαρίνο, για τη δέσμευσή τους στους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ και τη συνεισφορά τους στο έργο του Ταμείου, η οποία συνεχίστηκε ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εν μέσω της πανδημίας».

Παράλληλα, «καλωσορίζει τη νέα ομάδα του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και της εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της, ώστε να συνεχίσει να διαδραματίζει το ΤΑΙΠΕΔ, τον ευρύτερο ρόλο του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τόσο μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της συμβολής στην εξωστρέφεια του και του ευρύτερου ομίλου της ΕΕΣΥΠ, όσο και μέσω της νέας επιχειρησιακής μονάδας του Ταμείου, αυτής του Μηχανισμού Προετοιμασίας Έργων που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και της συνέχισης υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης, βασικού πυλώνα της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ».