Skip to main content

ΤΑΙΠΕΔ: Προς αξιοποίηση η ακτή και το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Σύντομα αναμένεται να εκκινήσει ο διαγωνισμός για το παραθαλάσσιο ακίνητο φιλέτο – Πρόκειται για μία έκταση 126 στρεμμάτων.

Ένα τουριστικό ακίνητο φιλέτο δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βγάλει μέχρι τα τέλη φθινοπώρου προς αξιοποίηση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ο λόγος για το σημαντικό asset που αφορά στην ακτή και στο camping της Αγίας Τριάδας στο δήμο Θερμαϊκού, που εδώ και χρόνια ρημάζει όταν κάποτε έσφυζε από ζωή και αποτελούσε μία αγαπημένη επιλογή τόσο για τους Θεσσαλονικείς, όσο και για κατοίκους κοντινών πόλεων.

Πρόκειται για μία έκταση 126,6 στρέμματα. Το ακίνητο, όπως αναφέρεται στις πληροφορίες που αναγράφονται σχετικά με αυτό στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και «πυκνή και εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δενδροφύτευση στο χερσαίο τμήμα του».

Εντός της έκτασης, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, υποδομές και διαμορφώσεις camping (κτίσματα εστίασης, αναψυχής, οικίσκοι διαμονής και υποδομές εξυπηρέτησής κατασκηνωτών). Μάλιστα κάποιες εξ αυτών έχουν κριθεί κατεδαφιστέες, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι σχετικές εργασίες.

Το ακίνητο προσφέρεται για ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού-αναψυχής ή και παραθεριστικής κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της αναμένεται να προσελκύει εν δυνάμει επενδυτές τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επόμενα βήματα αξιοποίησης

Τα επόμενα βήματα, πριν να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα αφορούν στην έγκριση του Ειδικού  Χωρικού Σχεδίου Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Ο τρόπος αξιοποίησης του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιος θα είναι. Σημειώνεται πως σύμβουλοι αξιοποίησης είναι οι: Εθνική Τράπεζα (χρηματοοικονομικός σύμβουλος) και ΑΣΠΑ ΑΕ (τεχνικός σύμβουλος).