Skip to main content

ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί παραθαλάσσια οικόπεδα στη Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας

 Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, στη θέση Αλάνες, βγαίνουν προς πώληση. Η συνολική τους επιφάνεια στα 149.733 τμ, με θέα στον κόλπο της Καβάλας

Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, στη θέση Αλάνες, στον οικισμό την Νέας Ηρακλείτσας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, βγάζει προς πώληση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Πρόκειται για ένα αναξιοποίητο ακίνητο επί σειρά ετών - στο παρελθόν είχε βγει προς ενοικίαση, χωρίς ωστόσο να τελεσφορήσει η διαδικασία - με σημαντικές όμως προοπτικές ανάπτυξης, όπως αναφέρουν γνώστες της περιοχής.

Αυτό πάντως που έχουν επισημάνει με ανακοίνωση τους οι τοπικές αρχές είναι πως «η πώληση των ακινήτων στη θέση Αλάνες θα πρέπει να υλοποιηθεί, εφόσον διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί τουριστική επένδυση υψηλών προδιαγραφών στην πωλούμενη περιοχή από επενδυτές με όραμα, συγκεκριμένο πλάνο, εμπειρία, τεχνογνωσία και κεφάλαιο».

Τι αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ

Τα δυο όμορα οικόπεδα εμβαδού 44.592,91 τμ και 105.140,52 τμ, αντίστοιχα, έχουν συνολική επιφάνεια 149.733,43 τμ. Και στα δυο οικόπεδα, που απέχουν 14 χλμ από την Καβάλα, δεν υφίστανται κτίσματα.

To τουριστικό ακίνητο διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ ενώ ο διαγωνισμός για την πώληση των δυο ακινήτων θα διενεργηθεί από τον ιστότοπο ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων e-PublicRealEstate.gr

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία που συνοδεύουν τις γενικές πληροφορίες για τον αναμενόμενο διαγωνισμό τα οικόπεδα είναι επίπεδα, έχουν αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτουν απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της Θάσου.

Η Νέα Ηρακλείτσα, η περιοχή στην οποία βρίσκονται τα οικόπεδα, αποτελεί- όπως αναφέρεται στις γενικές πληροφορίες - παραθαλάσσιο οικισμό που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.

Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ, από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ και 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ).

Σημειώνεται πως σε όμορη έκταση λειτουργεί δημοτικό camping.