Skip to main content

Γαλλία: Τέσσερις μετανάστες νεκροί στο ναυάγιο στη Μάγχη

Συνολικά μέσα στο 2020 επτά μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να διασχίσουν με βάρκες το στενό της Μάγχης.

Τέσσερα άτομα πνίγηκαν στο ναυάγιο κοντά στην περιοχή της Δουνκέρκης στη βόρεια Γαλλία. Συνολικά μέσα στο 2020 επτά μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να διασχίσουν με βάρκες το στενό της Μάγχης.

Μεταξύ των θυμάτων είναι πιθανότατα δύο παιδιά, που υπέστησαν καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι επιζώντες, δεκατέσσερις άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ιρανικής ιθαγένειας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, «βρίσκονται σε κατάσταση υποθερμίας» συμπεριλαμβανομένου ενός «σοβαρού περιστατικού», ανέφερεαν αστυνομικές πηγές. Οι διασωθένρες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο Καλαί και στη Δουνκέρκη.

Νωρίτερα σήμερα, ένα μικρό σκάφος που μετέφερε περίπου 20 μετανάστες ανατράπηκε από την ακτή τοης Λουν-Πλαζ, κοντά στη Δουνκέρκη της βόρειας Γαλλίας.

Αρκετές χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν την επικίνδυνη διέλευση της Μάγχης φέτος, πληρώνοντας συχνά διακινητές για να τους βοηθήσουν μέσω μιας από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες του κόσμου μέσα σε υπερφορτωμένες λαστιχένιες λέμβους.

Η Βρετανία έχει επανειλημμένως πιέσει την κυβέρνηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να κάνει περισσότερα για να εμποδίσει τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τη Γαλλία.