Skip to main content

Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών όλων των κρουσμάτων

Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου.

Πρόκειται για:

Για άτομο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και, αφού εκδήλωσε συμπτώματα, χθες επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα, λήφθηκε δείγμα και αφού έγινε η εξέταση από το ΙΝΓΚ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Ένα άτομο που νοσηλεύεται ήδη στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών όλων των κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας ενημερώνουν τους πολίτες ότι η μόνη εγκεκριμένη και αξιόπιστη μέθοδος εργαστηριακής διάγνωσης του ιού SARS-COVID19 είναι η μοριακή ανίχνευση που εκτελείται στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν υιοθετείται ούτε και προτείνεται ως αξιόπιστη μέθοδος από τις υπηρεσίες υγείας του Υπουργείου.

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το εν λόγω θέμα και να ακολουθείται η ενδεδειγμένη διαδικασία που έχει καθορίσει η Μονάδα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έτσι ώστε να γίνεται σωστή καταγραφή των περιστατικών και να ενημερώνεται έγκυρα η κοινή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από όλες τις χώρες παγκόσμια, αλλά και να διευκολύνεται η ιχνηλάτηση των επαφών.