Skip to main content

Τέσσερα πάρκινγκ εκτάκτως για την Agrotica προτείνει η Πατουλίδου

Για να αποφύγει το τετραήμερο «έμφραγμα» η Θεσσαλονίκη, η αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση διαχείρισης των 150.000 επισκεπτών.

Έκτακτη «μετατροπή» τεσσάρων χώρων της Θεσσαλονίκης σε πάρκινγκ για την εύρυθμη λειτουργία της Θεσσαλονίκης το τετραήμερο της Agrotica, που αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος, προτείνει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, για να μη... φρακάρει η πόλη.

«Η πόλη μας τις επόμενες μέρες έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ζήτημα. Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρις τις 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση, που απ' ότι φαίνεται  θα σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η 28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 2.000 εκθετών και οι επισκέπτες θα πλησιάσουν τις 150.000. Ξέρω πολύ καλά πως αποτελεί τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας. Είναι μία νίκη της Θεσσαλονίκης και της Helexpo ΔΕΘ!  Καταλαβαίνετε όμως τι σημαίνουν αυτά τα μεγέθη για την Θεσσαλονίκη και το κέντρο της; Πώς θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου όλοι αυτοί οι εκθέτες αλλά και οι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό;», αναφέρει η κ. Πατουλίδου.

Η αντιπεριφερειάρχης προτείνει «την άμεση συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, όλων των δήμων και φορέων της Μητροπολιτικής Ενότητας που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, του ΟΛΘ, του ΟΑΣΘ του ΚΘΒΕ και του ΟΣΕΘ έτσι ώστε να διευκολυνθούν επισκέπτες, εκθέτες αλλά και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Η πρόταση της Βούλας Πατουλίδου είναι να δημιουργηθούν εκτάκτως, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στα παρακάτω σημεία:

-Στο πάρκινγκ του Θεάτρου Γης.

-Στον χώρο απέναντι από το Εργοτάξιο της Αττικό ΜΕΤΡΟ στο Καλοχώρι.

-Στο πάρκινγκ του Θεάτρου Δάσους.

-Στο Λιμάνι.

«Με τη συνεργασία του ΟΑΣΘ και ΤΑΞΙ να δημιουργηθούν έκτακτα ειδικά δρομολόγια που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις από συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης που βρίσκονται περιμετρικά της πόλη. Ας δείξουμε πως αυτή η πόλη ξέρει να συνεργάζεται και δεν καταναλώνει τον πολύτιμο χρόνο της σε απάθεια και εσωτερικούς διαξιφισμούς. Ας προφυλάξουμε επιτέλους έναν θεσμό που είναι σημαντικός όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή», επισημαίνει η κ. Πατουλίδου.