Skip to main content

Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις της Ελλάδας από τη ΔΕΘ - Ηelexpo

Παρουσία της ΔΕΘ-Helexpo σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα με τις εκθέσεις Detrop-Oenos, Agrothessaly, Athens International Jewellery Show και Furnidec

Τέσσερις διαφορετικές κλαδικές εκθέσεις σε τρεις διαφορετικές πόλεις της χώρας «τρέχει» το επόμενο διάστημα η ΔΕΘ-Ηelexpo.

Αύριο, Πέμπτη, ξεκινάει στη Λάρισα η έκθεση Agrothessaly, που θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου εγκαινιάζεται στην Αθήνα η Athens International Jewellery Show με διάρκεια έως τις 4 Μαρτίου. Το Σάββατο 2 Μαρτίου ξεκινάει το εκθεσιακό δίδυμο τροφίμων και ποτών της Θεσσαλονίκης, οι εκθέσεις Detrop και Oenos, καθώς και η έκθεση επίπλου και διακόσμησης Furnidec/The interior show στην Αθήνα, που θα ολοκληρωθούν στις 4 Μαρτίου.

«Οι τέσσερις εκθέσεις δείχνουν μια σημαντική δυναμική που φαίνεται τόσο στα ποιοτικά όσο και στα ποσοτικά χαρακτηριστικά τους. Είναι ένα τετραπλό στοίχημα για εμάς, που οι άνθρωποι του εκθεσιακού φορέα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Ηelexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, είπε ότι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των πολλαπλών εκθεσιακών γεγονότων που διοργανώνονται ταυτόχρονα είναι ο δυναμισμός, η εξωστρέφεια και η καινοτομία. «Το εκθεσιακό μας ημερολόγιο για το 2019 δίνει μεγάλη έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή, σε κλάδους όπου η Ελλάδα διαχρονικά δεν έχασε ποτέ το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, καθώς και σε τομείς της οικονομίας, οι οποίοι μπορεί να επλήγησαν από την κρίση, αλλά εμφανίζουν πλέον νέα και πολλά υποσχόμενα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά», σημείωσε.

Αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τις τέσσερις εκθέσεις:

Detrop-Oenos (Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 2-4/3/2019)

Το δίδυμο των Detrop-Oenos συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, και από Ιταλία, Ινδία, πΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. «Όλη η Ελλάδα γευστικά θα δώσει το παρών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ποζρικίδης. Παράλληλα, περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Μεταξύ τους συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από 25 χώρες, στις οποίες υπάρχουν εκπρόσωποι από νέες αγορές για τα ελληνικά τρόφιμα που παρουσιάζουν προοπτικές, όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις που καλύπτουν επίκαιρα ζητήματα του κλάδου τροφίμων-ποτών, όπως οι εξής:

- Tastes Discovery Zone: Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των ιδιατεροτήτων και των μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε προϊόντος. Αναλυτικότερα, στο περίπτερο 13 θα δημιουργηθεί ένας χώρος εστίασης με έμφαση στο street food, στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης θα γίνουν παρουσιάσεις ελληνικών κρασιών, ενώ στο περίπτερο 14 διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας θα παρουσιάσουν τέσσερις ενότητες (τσάι-ροφήματα, καφές, μπίρα, λάδι) και θα πραγματοποιήσουν masterclasses.

- 1ο Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο τροφίμων-ποτών, που διοργανώνεται από το τμήμα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

- Επιδείξεις της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών.

- 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

- Τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», που διοργανώνει το ΕΝΑ Channel σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.

Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις, έως τις 6 Μαρτίου η Detrop-Oenos «βγαίνει» στην πόλη και προτείνει εκδηλώσεις σε wine bars/restaurants της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Wine Plus.

Furnidec/The Interior Show (MEC Παιανίας, 2-4/3/2019)

Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις και τα πρόσφατα νέα από τον χώρο του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης. Η έκθεση θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος hosted buyers.

32η Athens International Jewellery Show (Metropolitan Expo, 1-4/3/2019)

Με 250 άμεσους εκθέτες, συγκεντρώνει συμμετοχές από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία, ενώ αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. Οι έμμεσοι εκθέτες της φτάνουν τους 161 και προέρχονται από Ταϋλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ-Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ.Βρετανία, Φινλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.

Agrothessaly (Λάρισα, 28/2/2019 – 3/3/2019)

Η έκθεση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών και έχει προσελκύσει 780 άμεσες και έμμεσες εκθεσιακές συμμετοχές.