Skip to main content

Συζητήσεις Ευθυμίου για την κατασκευή νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος

Η κατασκευή νέας πτέρυγας στο «Άγιος Παύλος» συζητήθηκε στην συνάντηση της βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με τον διοικητή του νοσοκομείου.

«Απαραίτητη» χαρακτήρισε την κατασκευή νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» ο διοικητής του Οδυσσέας Κατσάκας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου.

Ο κ. Κατσάκας ανέφερε στη βουλευτή συγκεκριμένα «ότι είναι απαραίτητη η επέκταση του νοσοκομείου με την κατασκευή νέας πτέρυγας, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη μεγάλη γεωγραφική έκταση της αρμοδιότητάς του. Όπως επισήμανε, προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη μελέτη και την κατασκευή της νέας αυτής πτέρυγας, ώστε να δημιουργηθεί τραυματολογικό κέντρο, το οποίο θα μπορεί να φροντίζει κάθε είδους περιστατικό τραυματία, χωρίς να χρειάζεται η διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι διευθυντές και διευθύντριες των υπηρεσιών του νοσοκομείου μίλησαν για τις ανάγκες που υπάρχουν σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

«Ο χώρος της υγείας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού, τόνισε αρχικώς η Άννα Ευθυμίου για να συνεχίσει πως «είναι αδήριτη ανάγκη να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να προστατευθούν τόσο οι περιθαλπόμενοι, όσο και οι άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της υγείας. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο προσωπικό του Νοσοκομείου, που με την διάθεση προσφοράς τους και με το φιλότιμό τους καλύπτουν επάξια τις ανάγκες που δημιουργούνται. Στόχος μου είναι, ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, να καταγράψω και να αξιολογήσω τα ζητήματα αυτά, προκειμένου να εισφέρω τις δικές μου προτάσεις, προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, κατά τη χρονική στιγμή που η παρούσα Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα τη δόμηση ενός σωστού και δομημένου δημόσιου συστήματος υγείας», κατέληξε η βουλευτής.