Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ΘΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, που είχε υποβάλλει ο Καστανέρ με επιστολή του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του Ο.Ο.Σ.Α. για τη Μετανάστευση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας, Κριστόφ Καστανέρ.

Στη συνάντηση, που έγινε εν όψει και της επίσκεψης του Γάλλου Υφυπουργού Εσωτερικών, Λοράν Νουνέζ στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, που είχε υποβάλλει ο Καστανέρ με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών τόνισε στον κ. Κουμουτσάκο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος. Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν για συνέχιση των επαφών και συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας εν όψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ