Skip to main content

Τετραμερής ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας, αύριο στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αύριο η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τους Νίκο Χριστοδουλίδη, Σάμεχ Σούκρι και Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αύριο η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, της Αιγύπτο Σάμεχ Σούκρι και της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να εξετασθούν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Κόλπο, Σαχέλ, καθώς και το Κυπριακό.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνάντησης προγραμματίζεται να λάβουν χώρα δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 15:30.

Η σύναντηση αυτή έπεται των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με τη Γαλλία στο πλαίσιο του σχήματος «3 + 1», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα διαδικτυακά με συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, τον Μάιο του 2020.