Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Χτύπημα σε διεθνές κύκλωμα: Τον τσάκωσαν με 5,5 κιλά κοκαΐνη (φωτο)

Ο συλληφθείς είχε αναλάβει την παραλαβή, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Γιαννιτσά.

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μέλος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για 31χρονο με καταγωγή από τη Γεωργία ο οποίος κουβαλούσε σε σακίδιο πλάτης περισσότερα από 5,5 κιλά κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διενέργειας μεθοδικής και πολυήμερης έρευνας, εντόπισαν και συνέλαβαν μέλος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του 31χρονου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε αναλάβει την παραλαβή, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες το κύκλωμα διοχέτευε στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Γιαννιτσών.

Ο 31χρονος άντρας, κινούμενος με φορτηγό αυτοκίνητο, εντοπίστηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης σε χώρο στάθμευσης της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν στο προαναφερόμενο όχημα και στην οικία του σε περιοχή του νομού Πέλλας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 5 κιλά και 645 γραμμάρια κοκαΐνης συσκευασμένα σε πέντε δέματα και τοποθετημένα εντός σακιδίου πλάτης
• επιπλέον μικροποσότητα κοκαΐνης
• χάρτινη συσκευασία που περιείχε άγνωστη, μέχρι στιγμής, ουσία
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• 3 κινητά τηλέφωνα και 3 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και
• Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παράλληλα, του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο, καθώς παραβίασε τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.