Skip to main content

Θάνατος 24χρονου στην Καβάλα: Να κριθούν ένοχοι οι δύο γιατροί πρότεινε η εισαγγελέας

Μετά από μία πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο γιατρών για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Την ενοχή των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του 24χρονου υπέρβαρου από την Καβάλα μετά από εγχείρηση τοποθέτησης δακτυλίου στο στομάχι το 2017 πρότεινε η εισαγγελέας.

Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρόκειται για τον γιατρό που χειρούργησε τον 24χρονο καθώς και έναν γιατρό από το νοσοκομείο της Καβάλας στο οποίο νοσηλεύτηκε ο 24χρονος όταν η υγεία του επιδεινώθηκε.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος, το περασμένο καλοκαίρι είχε χειρουργήσει και την 14χρονη Γωγώ, κόρη του ιερέα από την Επανομή που επίσης κατέληξε λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο.

Κατά την αγόρευσή της στη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας σημείωσε πως και οι δύο έδειξαν ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κατάστασης ενώ χαρακτήρισε και ελλιπή την ενημέρωση για επιπλοκές, προτείνοντας στο δικαστήριο να τους κρίνει ένοχους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

Όπως ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο γιατρός που χειρούργησε τον νεαρό προχώρησε σε όλες τις ενδεδειγμένες πράξεις και τόνισε ότι σε όλα τα χειρουργεία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Από την πλευρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος, που επέβλεπε τον νεαρό στο νοσοκομείο της Καβάλας έριξε ευθύνες στον διευθυντή της κλινικής λέγοντας πως είχαν διαφορετική άποψη στον χειρισμό της υπόθεσης, διαφωνώντας για το αν πρέπει να γίνει χειρουργείο για να εντοπιστεί πιθανό πρόβλημα που οδήγησε στα συμπτώματα.