Skip to main content

Θάσος: Έριξε τη βροχή σχεδόν όλου του 2018 σε μόλις έξι ημέρες!

Κατά τις τελευταίες έξι μέρες στη Θάσο έχουν πέσει συνολικά 464 χιλιοστά ενώ καθ' όλο το 2018 είχαν πέσει μόλις λίγα περισσότερα από 600 χιλιοστά.

Έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται να διαρκέσει η τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», με βροχές και καταιγίδες σε Αιγαίο, Ν. Ιόνιο, Ν. Πελοπόννησο και Κρήτη, ενώ σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ολικά ύψη βροχής από την αρχή του 24ώρου έως σήμερα το πρωί καταγράφηκαν στη Θάσο.

Συγκεκριμένα, ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών έδωσε 138 χιλιοστά βροχής στον Λιμένα Θάσου, κάτι που δημιούργησε νέα προβλήματα στο νησί. Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Λιμένα Θάσου, κατά τις τελευταίες έξι μέρες έχουν πέσει συνολικά 464 χιλιοστά βροχής ενώ καθ' όλο το 2018 είχαν πέσει μόλις λίγα περισσότερα από 600 χιλιοστά.

Τη Δευτέρα επλήγη ιδιαίτερα το νησί της Ρόδου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Όπως προκύπτει από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στον Έμπωνα Ρόδου έπεσαν 152 χιλιοστά βροχής σε 11 περίπου ώρες, εκ των οποίων τα 125 χιλιοστά σε διάστημα μόνο τεσσάρων ωρών (12:30 έως 16:40). Συνολικά κατά το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας καταγράφηκαν 154 χιλιοστά βροχής στον Έμπωνα, 100 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου και στη Λίνδο και 39 χιλιοστά στην Κατταβιά.