Skip to main content

Θάσος: Οι Λιθουανοί ανακάλυψαν το σμαραγδένιο νησί

Εν μέσω κορωνοϊού άνοιξε μία νέα αγορά για τη Θάσο – Άνω του 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο, ποια η εικόνα για το Σεπτέμβριο

Στον τουριστικό χάρτη των επιλογών τους έχουν θέσει τη Θάσο, όπως φαίνεται με αξιώσεις, οι Λιθουανοί, οι οποίοι… πρωτοανακάλυψαν το σμαραγδένιο νησί, μόλις πέρυσι.

Η αγορά της Λιθουανίας για τη Θάσο άνοιξε πέρυσι για πρώτη φορά, εν μέσω κορωνοϊού, όταν παραδοσιακοί τουρίστες του νησιού όπως οι Ρώσοι άρχισαν να εξαφανίζονται, οι Άγγλοι να μειώνονται δραματικά και οι Γερμανοί να περιορίζονται.  

Φέτος το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές επέλεξαν αρκετά γκρουπ Λιθουανών ενώ και για τον Αύγουστο υπάρχει κινητικότητα από την εν λόγω χώρα.

Και μπορεί οι Λιθουανοί να έρχονται με τουριστικά πακέτα, ωστόσο η φετινή καλοκαιρινή περίοδος για τη Θάσο είναι η χρονιά των μεμονομένων ταξιδιωτών καθώς πάνω από το 90% είναι επισκέπτες που αποφάσισαν τελευταία στιγμή να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί, η πλειονότητα τους, οδικώς και χωρίς να απευθυνθούν σε τουριστικά πρακτορεία.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία σταθερή, καλή, τουριστική κίνηση. Κάτι που λόγω της πανδημίας το έχουμε στερηθεί. Διανύουμε μια χρονιά κατά την οποία χάθηκε η έναρξη της σεζόν, που τοποθετείται παραδοσιακά τον Μάιο. Καλύτερα από τις προσδοκίες μας κινήθηκε το δεύτερο μισό του Ιουλίου ενώ τον Αύγουστο οι πληρότητες είναι άνω το 90%, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του Αυγούστου του 2019» τονίζει μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

Οι Βαλκάνιοι βασικοί αιμοδότες του νησιού

Σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη τη μερίδα του λέοντος φέτος έχουν οι Βαλκάνιοι τουρίστες, ενώ άλλες χρονιές οι κεντρικοευρωπαίοι αποτελούσαν μία σημαντική μερίδα των τουριστών του νησιού.

Φέτος τον Αύγουστο τις καλοκαιρινές τους διακοπές χαίρονται στο νησί Έλληνες, Βαλκάνιοι, Λιθουανοί, Πολωνοί, Τσέχοι, λίγοι Γερμανοί, ενώ οι Άγγλοι τώρα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους. Πάντως το νησί παραμένει αγαπημένος προορισμός νέων ανθρώπων, οι περισσότεροι κάτω των 50 ετών, ζευγαριών ή οικογενειών με μικρά παιδιά.

 Αναφορικά με το Σεπτέμβριο η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς η πλειονότητα των τουριστών αφήνουν, λόγω του κορωνοϊού, για την τελευταία στιγμή τις αποφάσεις για διακοπές. Όλα λοιπόν φαίνεται πως και φέτος θα εξαρτηθούν από τη πορεία των κρουσμάτων, που δυστυχώς αυξάνονται απειλητικά.   

Σημειώνεται πως η Θάσος διαθέτει περίπου 25.000 καταγεγραμμένες κλίνες εκ των οποίων οι 11.000 είναι ξενοδοχειακές και οι υπόλοιπες ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Τα ξενοδοχεία ανέρχονται σε 210.