Skip to main content

Θάσος: Κλειδώνονται όλα τα παρεκκλήσια μετά τις φθορές σε εικονίσματα

Το περιστατικό πρόκλησης φθορών σε εικονίσματα στη Θάσο προκάλεσε την αντίδραση της Μητρόπολης της περιοχής που αποφάσισε να πάρει μέτρα.

Δραστικά μέτρα παίρνει η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου μετά το περιστατικό βανδαλισμού εικόνων σε δύο παρεκκλήσια που έγιναν αντιληπτά ανήμερα των Θεοφανείων από πιστούς που πήγαν να προσκυνήσουν (δείτε εδώ).

Δράστης ήταν τελικά ένας νεαρός κάτοικος της περιοχής που για άγνωστο λόγο χτύπησε με αεροβόλο όπλο τα εικονίσματα προξενώντας φθορές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης «η ενέργεια αυτή δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρη­σκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου που έχει ανάγκη από ψυ­χολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία. Η πράξη αυτή ήταν καθαρά μία κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στην μη ομαλή εφηβι­κή ανάπτυξη του δράστη».

Όπως τονίζεται σε άλλο μέρος της ανακοίνωσης, με απόφαση του Μητροπολίτη Στεφάνου θα τοποθετηθούν αμέσως κλειδαριές ασ­φα­λείας σε όλα τα παρεκκλήσια, οι οποίες θα ανοίγωνται μόνον κατόπιν συνεννοήσεως με τους κατά τόπους υπευθύνους ιερείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση είχε πάρει στο παρελθόν ο προηγούμενος μητροπολίτης μακαριστός Προκόπιος, ωστόσο λόγω αντιδράσεων δεν είχαν μπει τότε κλιεδαριές.