Skip to main content

The Lynx Mountain Resort: Η καρδιά της πεντάστερης φιλοξενίας χτυπά στη Φλώρινα

Σε μια υπέροχη τοποθεσία μέσα στο καταπράσινο δάσος και με ονειρική θέα, ξεπροβάλλει το ξενοδοχείο The Lynx Mountain Resort που θα λατρέψετε.

Ένα θέρετρο κόσμημα άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στη Φλώρινα. Πρόκειται για το The Lynx Mountain Resort, το πρώην Ξενία, το οποίο ανακαινίστηκε εκ βάθρων προσφέροντας στο κοινό μια πρωτόγνωρη εμπειρία φιλόξενης πολυτέλειας. Αν αναρωτιέστε πού θα αποδράσετε μέσα στις αργίες του Οκτωβρίου, αυτή είναι η πρόταση μας.

Σε μια υπέροχη τοποθεσία μέσα στο καταπράσινο δάσος με ονειρική θέα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου αλλά και στην πόλη της Φλώρινας, χτισμένο στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, ξεπροβάλει το ξενοδοχείο που θα λατρέψετε. Τριάντα οκτώ πολυτελή δωμάτια και σουίτες με πλήρεις παροχές και δική τους βεράντα, δημιουργία του γραφείου thingk, ξεχωρίζουν για την αισθητική τους. Η βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού είχε σαν στόχο τη δημιουργία κομψών χώρων με nordic chic αισθητική και αναφορές στην ιστορία του κτηρίου ως πρώην Ξενία.

Δόθηκε έμφαση στις φυσικές υφές και στα αυθεντικά υλικά που δένουν αρμονικά και δημιουργούν μία φιλόξενη πολυτέλεια. Η χρωματική παλέτα, δυναμική και οικεία , δανείζεται αποχρώσεις του τοπίου, με γήινα χρώματα και έντονη την παρουσία του ξύλου καρυδιάς του μαρμάρου και του μετάλλου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν rainforest showers, Nespresso bar και Jo Malone καλλυντικά, ενώ οι Grand Σουίτες διαθέτουν επιπλέον state of the art τζάκια διπλής όψης, skyline οροφή και μοναδικά μπάνια.

Σε μία περιοχή με παράδοση στην τοπική κουζίνα και πολλά τοπικά προϊόντα ΠΟΠ, η απόλαυση του καλού φαγητού δεν θα μπορούσε να λείπει από το ξενοδοχείο. Μοναδικές εμπειρίες στο must-visit εστιατόριο «Six Lakes» και αυθεντικές στιγμές χαλάρωσης στο Wellness Hub, και στο πλήρως εξοπλισμένο Technogym γυμναστήριο. H ‘Veranda’ αποτελεί το σημείο αναφοράς για cocooning παρέα με το αγαπημένο ποτό και θέα που συνεπαίρνει.

Αν αναρωτιέστε που θα οργανώσετε την επόμενη εταιρική σας εκδήλωση, η αίθουσα Le Prive αποτελεί το ιδανικό σημείο για την διεξαγωγή αξέχαστων εταιρικών συναντήσεων.

Και η περιπέτεια ξεκινά: Η πόλη της Φλώρινας αποτελεί προορισμό από μόνη της. Ο ποταμός Σακουλέβας που την διαπερνάει και τα παλιά διατηρητέα αρχοντικά στο κέντρο της πόλης, δίνουν στην Φλώρινα μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης αναδεικνύεται μέσα από την Πινακοθήκη Καλλιτεχνών Φλώρινας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας που αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας.

Όσοι αγαπάτε την ορειβασία, το περπάτημα αλλά και την επαφή με τη φύση, θα ανακαλύψετε την περιοχή «θαύμα», όπου συμβιώνουν αρμονικά 2.000 άνθρωποι, 260 είδη πουλιών, 20 είδη ψαριών, αρκούδες, λύκοι, ακόμα και λύγκες, σε έναν Εθνικό Δρυμό έκτασης 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων! Πολύ κοντά βρίσκεται άλλωστε και το καταφύγιο άγρια ζωής Λύκου και Αρκούδας «Αρκτούρος» στο Νυμφαίο. Ακόμα, το ξενοδοχείο περιβάλλεται από 2 χιονοδρομικά κέντρα της Βίγλας - Πισοδερίου και του Καϊμακτσαλάν, 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα και τις γνωστές μας Πρέσπες που προσφέρονται για ολοήμερη εκδρομή, όπως ακόμη και προορισμοί σαν τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, και την Καστοριά.

Η περιοχή φημίζεται για τα αμέτρητα μονοπάτια ορειβατικού και περιπατητικού τουρισμού (Ε4 και Ε6) και προσφέρει πληθώρα οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία, ξιφασκία και σκι. Φημίζεται επίσης και για τα εξαιρετικά κρασιά της και τα επισκέψιμα οινοποιία, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το The Lynx Mountain Resort, όπως το Κτήμα Άλφα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και πολλά μικρά τοπικά οινοποιία.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το The Lynx Casino Florina που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο και αποτελεί την ιδανική βραδινή διασκέδαση μετά από μία γεμάτη ημέρα περιήγησης στην φύση, τα Μουσεία και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Στο The Lynx Mountain Resort η διαφορά από κάθε άλλο ξενοδοχείο στην ορεινή Ελλάδα είναι προφανής. Πρόκειται για ένα ησυχαστήριο που θα σας σαγηνεύσει σε μια περίοδο που τόσο το έχουμε όλοι ανάγκη.

The Lynx Mountain Resort: Λόφος Αγίου Παντελεήμωνος, 53100 Φλώρινα

Tηλέφωνο: +30 23854 40900,

Email: contact@thelynxresort.gr

www.thelynxresort.gr