Skip to main content

Θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης τον Μάιο στην Ελλάδα έδειξε η εφαρμογή της Uber

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι χρήστες από το εξωτερικό που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και άνοιξαν την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 152%.

Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση της περιόδου προκύπτουν από τα στοιχεία της χρήσης της εφαρμογής Uber στην Ελλάδα.

Επισημαίνοντας ότι σχεδόν δύο στους τρεις χρήστες που επισκέπτονται την Ελλάδα ανοίγουν το app τους, οι περισσότεροι με το που προσγειώνονται στη χώρα μας, οι φετινά δεδομένα συγκριτικά με αυτά της προ πανδημίας περιόδου είναι εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με αυτά για τον μήνα Μάιο, προκύπτουν τα εξής:

Φέτος, σε σχέση με τον Μάιο του 2019

•    οι χρήστες από το εξωτερικό που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και άνοιξαν την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 152%

•    οι χρήστες από το εξωτερικό που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να εξασφαλίσουν μια διαδρομή αυξήθηκαν κατά 185%

•    οι χρήστες από το εξωτερικό που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο αυξήθηκαν κατά 172%

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, φέτος τον ίδιο μήνα, σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή της Uber από το Ηνωμένο Βασίλειο (+28%) και τη Γαλλία (+36%).

H Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια UBER Greece δήλωσε “Περιμένουμε μια πολύ δυνατή σεζόν φέτος. Ήδη η τουριστική κίνηση τον Μάιο έφτασε τα επίπεδα του περσινού Ιουλίου που είναι παραδοσιακά ο μήνας με την περισσότερη τουριστική κίνηση για την Αθήνα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα νούμερα που βλέπουμε ήδη είναι ανεβασμένα κατά περίπου 180% σε σχέση με το 2019.”

Σήμερα, η Uber παρέχει μέσω της πλατφόρμας της την υπηρεσία Uber Taxi στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Οι επιβάτες εξασφαλίζουν τη μετακίνηση που επιθυμούν με απλό και χρηστικό τρόπο, εισάγοντας τον προορισμό τους και επιλέγοντας ένα ταξί. Μπορούν να ελέγξουν την εκτιμώμενη ώρα άφιξης του ταξί, τον αριθμό κυκλοφορίας, το μοντέλο του οχήματος και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό. Από την άλλη πλευρά, οι οδηγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να αρχίσουν να δέχονται αιτήματα με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, από οποιονδήποτε από τους 118 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της Uber σε όλο τον κόσμο, που επισκέπτονται την Ελλάδα.