Skip to main content

Η οργή της μάνας της 9χρονης που παρενόχλησε δάσκαλος Taekwondo και δεν μπήκε ποτέ φυλακή

Η Αντωνία, μητέρα τής τότε 9χρονης, ξετυλίγει στη Voria το κουβάρι μίας υπόθεσης όπου ο θύτης καταδικάστηκε δις και δεν μπήκε ποτέ φυλακή

Μία κραυγή αγανάκτησης μίας μάνας από τη Θεσσαλονίκη που εδώ και εννέα περίπου χρόνια παλεύει στο πλευρό της κόρης της για να μπει «έστω και μία ημέρα στη φυλακή» ο τότε δάσκαλος του Tae Kwon Do που ασέλγησε κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της μόλις 9 ετών, τότε, κόρης της. Το αίτημά της; «Να σταματήσει επιτέλους αυτός ο άνθρωπος να διδάσκει σε παιδιά».

Εχθές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε η υπόθεση του 67χρονου πλέον δασκάλου Tae Kwon Do για ασέλγεια σε ανήλικο σε δεύτερο βαθμό και η οικογένεια αναγκάστηκε να βιώσει εκ νέου ένα τραύμα που προσπαθεί να αφήσει πίσω της.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 4 ετών σε δάσκαλο πολεμικών τεχνών για αποπλάνηση 9χρονης μαθήτριας

Η Αντωνία Μαυρουδή, η μητέρα τής μόλις 9 ετών μαθήτριας δημοτικού, ξεδιπλώνει στη Voria.gr το κουβάρι μίας υπόθεσης που όπως λέει τους διέλυσε ως οικογένεια. «Ο άνθρωπος αυτός ασέλγησε δύο φορές σε βάρος της κόρης μου και από την ημέρα που τον καταγγείλαμε μέχρι και λίγα χρόνια πριν δεν σταμάτησε να περνάει κάτω από το σπίτι μας και να μας θυμίζει κάθε ημέρα το μαρτύριο στο οποίο μας υπέβαλε». Παράλληλα, εκφράζει την οργή της για τη σημερινή απόφαση.

«Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που είχε καταγγελθεί και μετά καταδικαστεί για το αδίκημα αυτό συνέχιζε να διδάσκει σε παιδιά. Είναι αδιανόητο, μάλιστα, το ότι ακόμα και σήμερα μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό ακόμα κάνει μάθημα σε μικρά αγόρια και κορίτσια. Απλώς άλλαξε περιοχή και πήγε στα Μουδανιά».

Η Αντωνία περιγράφει στη Voria.gr πώς ο 67χρονος πλέον δάσκαλος του Tae Kwon Do θώπευσε και φίλησε στο στόμα την κόρη της, όταν αυτή ήταν 8,5 μόλις ετών.

«Όλη η Τούμπα ξέρει ότι ο άνθρωπος αυτός ασελγούσε κατ ΄εξακολούθηση σε παιδιά. Ζήτησα από πολλούς γονείς να έρθουν να καταθέσουν αλλά είτε φοβήθηκαν είτε απλά δεν θέλησαν να το κάνουν. Σήμερα ο άνδρας αυτός διδάσκει σε σχολή στα Μουδανιά ενώ καταδικάστηκε, του απαγορεύτηκε απλώς να κάνει coaching σε αγώνες».

Το χρονικό της υπόθεσης

Απηυδισμένη αλλά έτοιμη να μιλήσει ανοιχτά για την παρενόχληση που βίωσε το παιδί της περιγράφει τα γεγονότα όπως τα βίωσε η ίδια αλλά και όλη η οικογένειά της, μία οικογένεια που απαρτίζεται από την ίδια, τον σύζυγό της, Βεργή, και τις δύο δίδυμες κόρες της.

«Η κόρες μου όταν ήταν έξι ετών, το 2011, θέλησαν να γραφτούν μαζί με τη βαφτισιμιά μου σε μία σχολή Tae Kwon Do που είναι πολύ κοντά με το σπίτι μου, στην Κάτω Τούμπα. Από την πρώτη στιγμή ο δάσκαλος ξεχώρισε την κόρη μου και την αποκαλούσε συνεχώς "πρωταθλήτριά του". Όπως είναι λογικό, το παιδί ενθουσιάστηκε με την προσοχή αυτή και συνέχισε σε αγωνιστικό επίπεδο το άθλημα», αναφέρει.

«Την άνοιξη του 2013 ο προπονητής μάς ενημέρωσε ότι επειδή η Νικολέτα είχε πολλές δυνατότητες ήθελε να την αναλάβει ο ίδιος, κανοντάς της αφιλοκερδώς ιδιαίτερα μαθήματα τα Σάββατα». Η Αντωνία εξηγεί ότι τις κανονικές προπονήσεις τις έκανε με τη σύζυγο του 67χρονου αλλά ο ίδιος είχε αναλάβει τις σαββατιάτικες προπονήσεις της. «Όταν άκουσα το αφιλοκερδώς παραξενεύτηκα αλλά είπα να μην είμαι καχύποτπη, έτσι και δέχτηκα».

Η μικρή ξεκίνησε τα μαθήματα στα μέσα Αυγούστου του 2013 και μάλιστα χρειάστηκε να διακόψει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο εξοχικό τους.

Όπως αναφέρει η μητέρα, από το πρώτο κιόλας Σάββατο ο προπονητής ζήτησε από την κόρη της να μη συζητάει τι γίνεται μεταξύ τους ενώ είχε συστήσει στην Αντωνία να μην παρακολουθεί τα μαθήματα «διότι θα είναι σκληρά και θα στενοχωριέμαι». «Το επόμενο, όμως, Σάββατο η κόρη μου γύρισε ανήσυχη στο σπίτι αλλά δεν μου είπε κάτι. Δύο Σάββατα μετά η Νικολέτα πήγε στην προπόνηση και όταν γύρισε σπίτι καθόταν επί ώρα στον καναπέ και τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Λίγη ώρα πριν γυρίσει η Νικολέτα, η βαφτισιμιά μου είχε πάει να την δει στην προπόνηση αλλά ο προπονητής την έδιωξε».

Τότε έφτασε η στιγμή που η Νικολέτα μίλησε στη μητέρα της. «Τότε κατάλαβα οτι κανένας γονιός, καμία μάνα δεν είναι προετοιμασμένη για μία τέτοια δήλωση. Ήταν δίπλα και η άλλη μου η κόρη και στο άκουσμά της άρχισε να τρέμει».

Η κόρη της της είπε ότι το πρώτο Σάβατο ο δάσκαλος μπήκε στα αποδυτήρια, ενώ ήταν μόνη της και έβαλε τα χέρια του κάτω από τη μπλούζα της αγγίζοντάς της την κοιλιά και το στήθος. «Ήταν μετά βίας 9 ετών, τι στήθος μπορεί να είχε!». Μετά ακολούθησε η επόμενη φορά. «Εκείνο το Σάββατο ο άνθρωπος αυτός ζύγισε την κόρη μου και έπειτα την έβαλε να καθίσει στα πόδια του και τη φίλησε στο στόμα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς άντεξα και δεν κατέρρευσα στο άκουσμα αυτής της δήλωσης».

Άμεσα η ίδια κατέθεσε μήνυση και έφτασε στο τμήμα μαζί με την κόρη της που εξετάστηκε από ειδικό πραγματογνώμονα και κατέθεσε για ένα τρίωρο. Λίγο αργότερα η Αντωνία έκανε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα για τις δύο κόρες της. «Το ένστικτο της μάνας εκείνες τις ημέρες μού έλεγε ότι όφειλα να κάνω αυτήν την καταγγελία όχι μόνο για την Αλεξάνδρα μου, αλλά για όλα τα παιδιά εκεί έξω και θα ήταν εν δυνάμει θύματά του. Δεν θα το συγχωρούσα αυτό στον εαυτό μου».

«Όταν, αφότου τον κατήγγειλα, έβλεπα 6χρονα να πηγαίνουν με τη στολή και τη ζώνη τους για προπόνηση, η καρδιά μου καιγόταν και για αυτό μιλούσα όσο μπορούσα σε γονείς», λέει.

«Καθόταν απέναντι από το σχολείο και έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο κάθε μέρα για να μας τρομοκρατεί»

Ο Γολγοθάς, όμως, όπως υποστηρίζει, ξεκίνησε μετά. Έως και το 2017 που εκδικάστηκε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σερρών έκλεισε τη σχολή από εκεί που ήταν και τη μετέφερε δίπλα από το σπίτι της οικογένειας. «Αναγκαζόμασταν κάθε μέρα να τον βλέπουμε και η κόρη μου δεν μπορούσε να ηρεμήσει τόσα χρόνια. Έκανε συνεδρίες με ψυχολόγο αλλά συνεχώς τον έτρεμε», λέει.

«Παρά το γεγονός πως ο προπονητής απαγορευόταν να πλησιάσει την κόρη μου στα 500 μέτρα, αναγκαζόμουν να την πηγαίνω εγώ σχολείο και φροντιστήριο γιατί στεκόταν σε μία γωνιά και τις κοιτούσε. Δεν είχε ίχνος ντροπής πάνω του αυτός ο άνθρωπος, αλλά συνέχισε να παραδίδει μαθήματα».

«Ο ίδιος καθόταν απέναντι από το σχολείο και έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο κάθε μέρα. Ήθελε να μας κάνει να λυγίσουμε για να πάρουμε πίσω τη μήνυση. Η μητέρα μου μου ζητούσε να την αποσύρουμε γιατί φοβόταν όλο και περισσότερο για εμάς».

Όπως λέει η ίδια, «ζήσαμε ένα μαρτύριο τόσον καιρό. Ο σύζυγός μου έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και εγώ οφείλω να παλεύω για να αποδείξω στις κόρες μου ότι δεν είναι μόνες αλλά και για να σώσω όσο μπορώ άλλα παιδιά».

Το 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο Σερρών, όπου και κρίθηκε ομόφωνα ένοχος σε πρόσκαιρη κάθειρξη 12 ετών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Όμως, άσκησε έφεση και δεν μπήκε στη φυλακή μέχρι αυτή να εκδικαστεί καθώς η υπόθεση πήρε τρεις αναβολές.

«Ποια ελληνική Δικαιοσύνη;»

Η Αντωνία εκφράζει την απόλυτη, όπως υποστηρίζει, δυσαρέσκειά της προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Όπως λέει, ενώ ο άνθρωπος αυτός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12ετή κάθειρξη, σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών. Το Δικαστήριο ανέστειλε την ποινή για 3 έτη, υπό τους όρους ότι θα τον παρακολουθεί κοινωνικός λειτουργός και δεν θα προσεγγίζει το θύμα.

«Είχα εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και για αυτό πάλεψα με κάθε μέσο. Πλέον δεν ξέρω τι να κάνω. Σήμερα στο Εφετείο ο πρόεδρος μάς ζήτησε να τα βρούμε και να μας δώσει αποζημίωση. Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα, εγώ θέλω να τον δω στο φυλακή και όχι να μου δώσει χρήματα. Αν ήθελα χρήματα θα το ζητούσα από την αρχή».

«Τι θα πω στο παιδί μου, ότι πήρα χρήματα; Θεωρώ τρομερά ανεπαρκή τη στάση της Δικαιοσύνης. Εδώ ο Εισαγγελέας είπε "ευτυχώς που καταφέραμε να δικαστεί ως κακούργημα σήμερα και να μην πέσει σε πλημμέλημα". Είναι αδιανόητο αυτό, μιλάμε για ένα μικρό παιδί».

«Ο άνδρας αυτός είναι ελεύθερος σήμερα και πανηγυρίζει και εγώ καίγομαι καθημερινά. Καταδικάστηκε για κακούργημα και του επιβλήθηκε τετραετής κάθειρξη, δεν θα μπει ούτε μία ημέρα στη φυλακή. Θα πάει σε ψυχολόγο μόνο, αν είναι να τον πάμε για να κάνει σε σάουνα για να χαλαρώσει», λέει δηκτικά.

Η αγανακτισμένη μητέρα ζητάει εδώ και τώρα τη λύση του δράματος. «Όπως και στην αρχαία τραγωδία έπρεπε να γίνει κάτι για να δοθεί η λύση του δράματος, έτσι και εδώ θεωρώ πως μόνο η φυλάκισή του θα έφερνε αυτήν την πολυπόθητη λύση. Αλλά ούτε αυτό δεν ήρθε».

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να ανταπεξέλθει ένας γονιός. Από τότε μέχρι τώρα έχω πληρώσει περίπου 10.000 ευρώ σε ασφαλιστικά μέτρα και ψυχολόγους», επισημαίνει και προσθέτει:

«Στέκομαι στο πλευρό της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη που ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς από τον Διδυμότειχο στην Αθήνα για να πάρει και άλλη αναβολή η δίκη. Αν ήταν Θεσσαλονίκη και όχι Αθήνα, θα ήμουν συνέχεια εκεί».

Η Αντωνία ανέφερε ότι μία γειτόνισσά της της είχε εκμυστηρευτεί ότι ο 67χρονος είχε ασελγήσει σε βάρος και της δικής της κόρης αλλά η ίδια δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα δικαστικά έξοδα και αρκέστηκε στο να καταθέσει ως μάρτυρας για την ίδια. Άλλωστε, το γεγονός πως στο παρελθόν είχε προβεί σε δύο παρόμοιες ενέργειες σε βάρος αθλητριών του αποτέλεσε και λόγο που το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σήμερα η 18χρονη πλέον μαθήτρια δίνει ακόμα έναν αγώνα για να περάσει στη σχολή που επιθυμεί καθώς σε λίγο καιρό θα διαγωνιστεί στις Πανελλήνιες. Σύμφωνα με τη μητέρα της, πρόκειται για μία αριστούχο μαθήτρια που όλοι την σέβονται και την αγαπάνε. «Ελπίζω να δίδαξα πράγματα στο παιδί μου με τη στάση μου και όχι να νομίζει ότι επειδή δεν έχουμε δικαιωθεί ακόμα δεν είχε καμία ουσία όλο αυτό. Θέλαμε να μπει έστω και μία μέρα, έναν χρόνο, στη φυλακή». «Τι κατάφερα τώρα να διδάξω στο παιδί μου;», διερωτάται.

«Φοβήθηκα μήπως δεν μπορέσει να εμπιστευτεί άνδρα ξανά αλλά ελπίζω να μη συμβεί αυτό. Είναι μία δυναμική και έξυπνη κοπέλα. Είναι δροσερό νερό το παιδί μου και θα τα καταφέρει».