Skip to main content

Θεοχάρης από Θεσσαλονίκη: Συγκρατημένα αισιόδοξα τα μηνύματα του 2020

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τη World Travel Market είναι θετικά, συγκρατημένα αισιόδοξα, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Τουρισμού

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έλαβε από τη World Travel Market, τη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συμβουλίου Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που πραγματοποιείται σήμερα στη Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.

«Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τη world travel market είναι θετικά, συγκρατημένα αισιόδοξα. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Το ζήτημα και της αβεβαιότητας λόγω Brexit και φυσικά το πώς θα μαζευτούν η πτώχευση της Thomas Cook και ό,τι έχει αφήσει πίσω της, είναι δύο ζητήματα ακανθώδη και πρέπει να συνεχίζουμε να παλεύουμε για αυτά» τόνισε ο υπουργός λέγοντας ωστόσο ότι στη διάρκεια της μεγάλης έκθεσης στο Λονδίνο υπήρχε ενδιαφέρον για το ελληνικό περίπτερο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό τουριστικό brand το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη επισήμανε πως ένα από τα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να αναδείξει την ίδια τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό για city break. «Πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει τη γαστρονομία της, τον πολιτισμό της και αυτά που μπορεί να προσφέρει αλλά και να γνωρίσει ευρύτερα τη Μακεδονία», δήλωσε.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε ικανοποιημένος από  την προσέλευση στο συμβούλιο καθώς προσήλθαν εκπρόσωποι από περισσότερες από πενήντα ενώσεις. «Είναι σημαντικό γιατί είναι  από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας», σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας πως ο υπουργός με τις δηλώσεις του έθεσε ήδη τη θεματολογία με στόχο την εξωστρέφεια του κλάδου και τη διαχείριση των προβλημάτων για το κοινό καλό της χώρας.