Skip to main content

Θεοχάρης: Ατυχής η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για καραντίνα

Ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης ότι η καραντίνα δε δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανά 100.000 κατοίκους.

«Πολύ ατυχή» χαρακτήρισε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει καραντίνα κατά την άφιξή τους επί αγγλικού εδάφους στους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά.

Μιλώντας το πρωί στο Sky News ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης ότι η καραντίνα δε δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανά 100.000 κατοίκους, που βρίσκεται αρκετά κάτω από το όριο την 20 κρουσμάτων που έχει θεσπίσει ως κριτήριο για επιβολή καραντίνας το Λονδίνο.

Ο Υπουργός Τουρισμού απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση αποκρύπτει στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, λέγοντας ότι έχουν αυξηθεί οι διαγνωστικοί έλεγχοι, ιδίως σε περιοχές όπου καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση κρουσμάτων και ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση, μεταδίδει το skai.gr.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το σύστημα ελέγχων που ακολουθείται στην Ελλάδα έχει επιτρέψει στις αρχές να έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο, παρά την αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα του τουρισμού.