Skip to main content

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης

Το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων, όπως επιθυμούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μάλιστα θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα κατατεθεί κατά του κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε εκτενώς στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Σινέ "Κεραμεικός" και στάθηκε στην πλειάδα των ομιλητών που θα πάρουν μέρος, αλλά και στην εκλογή αντιπροέδρου, θέση για την οποία, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει υποβάλλει υποψηφιότητα μόνο ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επέμεινε ότι το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων, όπως επιθυμούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ και ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα προέρχεται από την Τουρκία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή.

Σχετικά με το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσει, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι θα υποβάλει και δικές του προτάσεις. Χαρακτήρισε δε αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 16, ώστε να επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Για το ζήτημα του θανάτου του ομογενούς στην Αλβανία, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας πρέπει να λυθούν και ότι εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με τέτοιου είδους ενέργειες.