Skip to main content

Θεοδωρακοπούλου: Διπλή η πρόκληση μπροστά μας με τον κορωνοϊό και τη γρίπη

Η κ. Θεοδωρακοπούλου σημειώνει πως «εάν κοιτάξουμε δίπλα μας, στα σπίτια μας, στους γνωστούς μας θα ακούσουμε ότι κάποιος νοσεί».

«Έχουμε δύο πράγματα να αντιμετωπίσουμε τώρα. Και τον κορωνοϊό και τη γρίπη. Δεν έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός και έχουμε κόσμο που έρχεται στο νοσοκομείο. Έχουμε φάρμακα αυτή τη φορά όμως στη φαρέτρα μας και γι΄ αυτό δεν ακούμε για τη μεγάλη τρέλα που υπήρχε πριν από δύο χρόνια ή ακόμη και πριν από ένα χρόνο» τονίζει η Εντατικολόγος Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

Μιλώντας στο e-farmako η διευθύντρια ΕΣΥ, εντατικολόγος Α’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»,  πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) και ταμίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, επισημαίνει πως τα κρούσματα με Covid-19 είναι πολύ περισσότερα από όσα δηλώνονται.

Η κ. Θεοδωρακοπούλου σημειώνει πως «εάν κοιτάξουμε δίπλα μας, στα σπίτια μας, στους γνωστούς μας θα ακούσουμε ότι κάποιος νοσεί. Τώρα όμως νοσούμε πιο ελαφρά. Κι αυτό γιατί κάποιος έχει αποκτήσει ανοσοποίηση και γιατί έχουμε κάποια φάρμακα που παίρνει ο ασθενής εγκαίρως, έτσι ώστε η επίθεση του ιού να είναι πιο λίγο επικίνδυνη. Μπορεί ο οργανισμός να αντιμετωπίζει καλύτερα τη μόλυνση, γιατί καλώς ή κακώς, ευτυχώς θα έλεγα ορθότερα, οι περισσότεροι είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε νοσήσει».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr