Skip to main content

Θεμιστοκλέους: Τσαρλατάνοι οι αντιεμβολιαστές γιατροί-Να εφαρμοστεί η νομοθεσία

Η απάντηση Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για τους αντιεμβολιαστές- Ζήτησαν να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τους γιατρούς που αρνούνται τους κανόνες

Τη δική τους απάντηση στους αρνητές των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού έδωσαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι «στους αντιεμβολιαστές δεν θα έλεγα τίποτα διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν», προσθέτοντας ότι «τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Διαβάστε ακόμη: Τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα - Στο 5% στους 15-17 ετών

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους ζήτησε την τιμωρία των γιατρών που προωθούν τον αντιεμβολιασμό μέσω μηνυμάτων παραπληροφόρησης.

«H συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης, πρέπει να τιμωρηθούν».

Ο κ. Θεμιστοκλέους καταληκτικά τόνισε ότι «ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει την νομοθεσία απέναντί του».