Skip to main content

Θεοδωρίδου: Κανένα από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα

Πώς σχολίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τη συνδρομή της Εκκλησίας στην ενίσχυση του προγράμματος των εμβολιασμών.

Την εκτίμηση ότι ο λόγος των ανθρώπων της εκκλησίας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη στη συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Σωτήρη Τσιόδρα με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όπου συζητήθηκε η συμβολή της εκκλησίας στην πορεία των εμβολιασμών.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι σημαντικός αριθμός των διστακτικών προς το εμβόλιο περιλαμβάνονται στο ποίμνιο της εκκλησίας και για αυτό τον λόγο απάντησε στα κύρια ερωτήματα και απορίες.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκεθάρισε ότι κανένα κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, ενώ εξήγησε την παρασκευή των εμβολίων και τόνισε ότι τα εμβρυικά αφαιρούνται πριν την τελική φάση των εμβολίων.

Στο ερώτημα για το εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσες ότι έχουν χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές και έχουν γίνει πολλές δοκιμές και ως εκ τούτου δεν είναι πειραματικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι κανένα εμβόλιο δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία της τεκνοποίησης, κάτι για το οποίο έχουν εκφραστεί πολλοί φόβοι.

«Ο πράος λόγος των ανθρώπων της εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από τον στρυφνό επιστημονικό λόγο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό των εφήβων 15-17, αναφέρθηκε στο υποκείμενο νόσημα της παχυσαρκίας που στη χώρα μας ξεπερνά το 25% κια σημείωσε ότι είναι μια από τις κύριες αιτίες για επιδείνωση της υγείας όσων εφήβων ασθενούν με Covid-19.

«Όταν θα γίνει παρελθόν η επιδημία του Covid, πρέπει να στραφούμε και σε άλλα ενδιαφέροντα όπως η παχυσαρκία», είπε η κ. Θεοδωρίδου ενώ χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τους ανεμβολίαστους εργαστήριο μεταλλάξεων.