Skip to main content

Θεοδωρικάκος από Εύοσμο: Εξετάζεται η μεταφορά του ΑΤ - Θα ενισχυθεί η αστυνόμευση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος σε άλλο καταλληλότερο χώρο άφησε ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στον Εύοσμο.

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Εύοσμο προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, και την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο υπουργός επίσης ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος σε άλλο καταλληλότερο χώρο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας κατόπιν πρότασης του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, σημειώνοντας πως η επιλογή αυτή συνδέεται με την προτεραιότητα και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

«Θα γίνει πράξη η αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή, για ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με μία πρόσθετη περιπολία από το αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε με πολύ θετικό τρόπο από κοινού με τον υφυπουργό Σταύρο Καλαφάτη και με τη ηγεσία της ΕΛΑΣ το να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα υλικοτεχνικής υποδομής, στο κτηριακό πρόβλημα. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις και ο κ. Καλαφάτης θα αναλάβει τον περαιτέρω συντονισμό της υπόθεσης, προκειμένου να έχουμε σύντομα αποτελέσματα», δήλωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία μεταξύ ΕΛΑΣ και αυτοδιοίκησης.



Ο κ. Καλαφάτης ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση, όπως είπε, αποδοχή της πρότασής του, σημειώνοντας πως «είναι η πρώτη φορά που η φυσική και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στην καρδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης για να λύσει επί τόπου προβλήματα». Ο ίδιος τόνισε πως θα αναλάβει τον συντονισμό της προσπάθειας να βρεθεί βιώσιμη λύση για το κτηριακό πρόβλημα, σημειώνοντας πως η παρουσία του υπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει βάλει σε στέρεες βάσεις το θέμα της ασφάλειας των πολιτών.



Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σημείωσε πως στην περιοχή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης, τόσο όσον αφορά το προσωπικό, το οποίο πρέπει να τονωθεί, όσον και στον στόλο των οχημάτων και στον σχεδιασμό κτηρίων και υποδομών. «Το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας βαίνει μειούμενο, απλώς υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του δήμου κι εμείς θέλουμε τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης -και πιστεύω θα την έχουμε σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού- στο θέμα αυτό. Κάναμε μία πρόταση μετεγκατάστασης του αστυνομικού τμήματος γιατί το κτήριο είναι παλιό. Είναι κάτι που συζητιέται, είναι να δώσουμε ένα κτήριο σε χώρο του δήμου. Είναι ένα σχέδιο με ορίζοντα τετραετίας. Είναι κάτι που θα δώσει μία ριζική λύση, αντί να γίνει ένα λίφτινγκ σε ένα παλιό κτήριο, το οποίο είναι κοντά 80 χρόνων», ανέφερε.