Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ για νέες εκκενώσεις καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

«Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει κάθε δικαίωμα να απολαύσει μια θετική και δημιουργική αξιοποίηση των χώρων», είπε ο υπουργός.

Την ετοιμότητα της Αστυνομίας για επιχειρήσεις σε υπό κατάληψη χώρους και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη.

«Οποιαδήποτε δημόσια περιουσία υπάρχει και έχει καταληφθεί, η Ελληνική Αστυνομία από επιχειρησιακή άποψη είναι πανέτοιμη να απελευθερώσει και να αποδώσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης η οποία έχει κάθε δικαίωμα να απολαύσει μια θετική και δημιουργική αξιοποίηση των χώρων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι φορείς που συνδέονται με το τι θα γίνουν αυτοί οι χώροι που θα απελευθερωθούν να προχωρήσουν το έργο τους».

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, για το θέμα είχε σχετική συζήτηση με τον υφυπουργό Σταύρο Καλαφάτη καθώς και με την Ελληνική Αστυνομία όπως και με φορείς της Αυτοδιοίκησης. «Σύντομα θα έχουμε νέα και σε αυτόν τον τομέα», υπογράμμισε.