Skip to main content

Πυροβολισμός 16χρονου - Θεοδωρικάκος: Επιχειρούν επανάληψη του Δεκεμβρίου του 2008 (vid)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις στον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Δηλώσεις την υπόθεση του πυροβολισμού από αστυνομικό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και «άλλες φωνές του δημόσιου βίου» λέγοντας πως επιθυμούν μια επανάληψη του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή το περιστατικό. «Διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αλλά και άλλες φωνές στον δημόσιο βίο, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτήν την επώδυνη υπόθεση. Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην αστυνομία αλλά και την κυβέρνηση επιχερούν μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008, επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε. Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το κράτος δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ανέφερε επίσης ότι «η κοινωνία δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης, πουθενά και από κανέναν» και σημείωσε ότι «οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης από όλους. Στηρίζουμε την ελληνική αστυνομία για την άσκηση των καθηκόντων της με αποφασιστηκότητα αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου, γιατί ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις».

Καταληκτικά υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχήθηκε στην οικογένεια του 16χρονου γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι στην οικογένεια του 16χρονου να αναρρώσει γρήγορα», ανέφερε.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου: