Skip to main content

Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης: Οι νόμοι είναι νόμοι για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί

Προσοχή στο πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και ιδίως τα αγόρια μας, συνέστησε ο υπουργός σχολιάζοντας τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών

«Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου έλαβε ενημέρωση για το περιστατικό του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε τη σιγουριά ότι η έρευνα θα προχωρήσει και θα δείξει όλα όσα έγιναν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. «Από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στην Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα, λειτουργούν οι θεσμοί και αυτό θα γίνει και εδώ», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έξαρση ενδοοικογενειακής βίας και περιστατικών κακοποίησης γυναικών, ο υπουργός συνέστησε στην προσοχή στο πώς μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας.«Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας, όπως και τα κορίτσια μας, πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνάντησε και συνεχάρη τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, αποτρέποντας μία ακόμη γυναικοκτονία.

Ο υπουργός, τον οποίο υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην αστυνομία, η οποία, όπως είπε, κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της, αναφέροντας χαρακτηριστικά την απελευθέρωση έπειτα από 35 χρόνια του ΑΠΘ «από μια καρικατούρα - κατάληψη που ταλαιπωρούσε το πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας, τους καθηγητές».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως επέλεξε να επισκεφτεί το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, γιατί σε αυτό υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά.

«Ενώ τα περιστατικά χαμηλής εγκληματικότητας, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων, σε σχέση με το 2019 και το 2018 έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αναφέρομαι σε αυτό το διάστημα που έχει τελειώσει η καραντίνα γιατί με την καραντίνα ήταν λογικό ότι θα συμβεί αυτό, υπάρχει έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και είναι προφανές ότι δεν φτάνουν τα έξι γραφεία που έχουμε ιδρύσει. Άρα είναι μια υπηρεσία που θα επεκταθεί και θα ενταθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών που είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός.