Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Ενωμένοι να βάλουμε τέλος στον χουλιγκανισμό και στη βία στα γήπεδα

«Θέλουμε να βάλουμε οριστικό τέλος στον χουλιγκανισμό και στη βία στα γήπεδα και αυτό είναι υπόθεση όλων μας», τόνισε ο υπουργός.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΕΟΚ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά της οπαδικής βίας.

Με το ηχηρό μήνυμα «Stop στην οπαδική βία» συνεχίστηκε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε δύο ακόμη γειτονιές της Αθήνας, στο Α’ κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης και στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Ωρίωνος» Ζωγράφου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, οι διεθνείς παλαίμαχοι αθλητές του μπάσκετ Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Ευανθία Μάλτση, ο παλαίμαχος διαιτητής Λάζαρος Βορεάδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκατοντάδες μικροί αθλητές ένωσαν τις φωνές τους με σύνθημα «κάθε αγώνας, κάθε προπόνηση είναι γιορτή».

Ο υπουργός στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός της απώλειας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προσκάλεσε ένα ισχυρό σοκ στην κοινωνία και έδωσε στην Κυβέρνηση το έναυσμα να θεσπίσει σκληρά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού: «Έλεγαν όλοι ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να βρει τους ενόχους ή ότι η αστυνομία θα κάνει τα στραβά μάτια. Η αστυνομία δεν έκανε πουθενά τα στραβά μάτια. Ήταν υποχρέωσή μας να τους βρούμε, τους βρήκαμε και παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θα πρέπει να προλαβαίνουμε τέτοιες καταστάσεις».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε επίσης, πως η αποφασιστικότητα και συνεργασία όλων, της Πολιτείας αλλά και των πολιτών, είναι ο μόνος τρόπος ώστε να ελεγχθεί το θλιβερό φαινόμενο του χουλιγκανισμού: «Θέλουμε να βάλουμε οριστικό τέλος στον χουλιγκανισμό και στη βία στα γήπεδα και αυτό είναι υπόθεση όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά.