Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Στις σταθερές προτεραιότητές μας η προστασία των ζώων

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής αστυνομίας με την Ακαδημία Zero Stray - Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εκπαίδευση αστυνομικών και μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία και από τα ΜΜΕ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μνημόνιο συνεργασίας, με διετή ισχύ, που υπέγραψαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και η Ελληνική Αστυνομία με το Zero Stray Pawject και την Διευθύντρια της Ακαδημίας του (Zero Stray Academy) Σταματίνα Σταματάκου.

Πιο συγκεκριμένα, στο μνημόνιο συμφωνούνται εκτός των άλλων:

- Η ειδική κατάρτιση και επιμόρφωση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθή εφαρμογή του Ν. 4830/2021 και της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία εν γένει των ζώων.

- Η ένταξη της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία των ζώων στο πρόγραμμα αντεγκληματικής πολιτικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Η ενεργοποίηση του αστυνομικού προσωπικού και η ένταξη στα υπηρεσιακά του καθήκοντα της διενέργειας συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων σε καθημερινή βάση, με στόχο την πρόληψη των εγκλημάτων βίας σε βάρος των ζώων.

- Η δημιουργία ολιγόλεπτων διαφημιστικών μηνυμάτων ευαισθητοποίησης (σποτ) των πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία.

- Η δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού για παρουσιάσεις από αστυνομικούς και στελέχη του Zero Stray Pawject στα σχολεία και στο κοινωνικό σώμα γενικότερα.

- Η συμβολή της Ακαδημίας του Zero Stray Pawject (Zero Stray Academy) ,με την τεχνογνωσία που διαθέτει, στη λειτουργία του Τμήματος Προστασίας Ζώων και των αντίστοιχων Γραφείων που θα ιδρυθούν σε όλη τη Χώρα, καθώς και στην εκπαίδευση των σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών της Σχολής Αστυφυλάκων και του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ. Ε. Μ. Α.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Ο άμεσος εφοδιασμός όλων των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών με συσκευές (scanners), για ελέγχους.

- Η περιστολή του φαινομένου της ανώνυμης και ανεύθυνης ιδιοκτησίας που οδηγεί στην εγκατάλειψη και δημιουργεί εν δυνάμει πρόσφορες συνθήκες για πιθανή κακοποίησή τους (ενεργητικής - παθητικής).

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι στις σταθερές προτεραιότητές μας η εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση κακοποίησης των ζώων. Σήμερα κάνουμε ένα νέο βήμα μπροστά, με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε με την Ακαδημία του Zero Stray Pawject, συμφωνώντας ότι θα προχωρήσουμε στην ακόμα καλύτερη, ταχύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση των αστυνομικών μας, στο κομμάτι της εφαρμογής αυτού του νόμου, καθώς και στην εφαρμογή όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να γίνει πράξη η εφαρμογή αυτού του νόμου σε ολόκληρη τη χώρα».