Skip to main content

Θέος: Η κουλτούρα του Hρακλή προτάσσει την αλληλεγγύη

«Η ταυτότητα του συλλόγου είναι τέτοια που μας αναγκάζει να παλεύουμε για το κοινωνικό καλό», τόνισε ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» Ερασιτέχνη.

Για την εξαιρετική πρωτοβουλία απόδοσης των εγκαταστάσεων του ΓΣ Ηρακλή στη διάθεση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ενισχύοντας τον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στην ιστοσελίδα «SDNA», ο Φώτης Θέος.

«Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το ΑΧΕΠΑ οπότε βλέποντας την κατάσταση ήταν μια κίνηση που ήθελαν πολλοί να γίνει. Ο Ηρακλής από την ίδρυση του μέχρι σήμερα πρεσβεύει την κοινωνική αλληλεγγύη και είναι δίπλα σε όλους όσους το έχουν ανάγκη. Η κουλτούρα του σωματείου είναι τέτοια που δεν άφηνε το περιθώριο να μείνουμε μακριά από όλα αυτά», ήταν το αρχικό σχόλιο του προέδρου του «κυανόλευκου» Ερασιτέχνη και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις κινήσεις που είχαν πραγματοποιήσει ο σύλλογος στο παρελθόν όταν και πάλι είχαν παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις για να προσφέρουν βοήθεια στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Ο Ηρακλής έχει παραχωρήσει και στο παρελθόν τις εγκαταστάσεις του, έχοντας βοηθήσει πραγματικά την πόλη. Όπως το 1917 με την μεγάλη πυρκαγιά η οποία είχε πλήξει τη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο του πρώτου αλλά και του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου και όποτε ακόμα χρειάστηκε».

Ο «Γηραιός» ενημέρωσε επισήμως την διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ για τις προθέσεις του προσφέροντας κάθε κτήριο και μέρος ιδιοκτησίας του στην διάθεση του νοσοκομείου, με τον κ. Θέο να δηλώνει:

«Ενημερώσαμε την διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ με επιστολή πως εφόσον χρειαστεί και επιθυμούν οι εγκαταστάσεις του Γ.Σ Ηρακλής είναι στη διάθεση του νοσοκομείου. Όλα τα γήπεδα μας και τα γραφεία μας είναι στην διάθεση τους, προκειμένου να συμβάλουμε και εμείς στην αποσυμφόρηση της δημόσιας Υγείας».  Επιπλέον πρόσθεσε: «Η ταυτότητα του συλλόγου είναι τέτοια που μας αναγκάζει να παλεύουμε για το κοινωνικό καλό και προσφέρουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Έτσι οποιοδήποτε μέρος επιθυμεί να έχει η διεύθυνση του νοσοκομείου από τις εγκαταστάσεις μας θα είναι στην διάθεση τους, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό και όποιος άλλος το χρειάζεται».