Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ LNG ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στα ενεργειακά οι εξελίξεις είναι συνεχείς και διαδέχονται η μια την άλλη. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για LNG και το μπάσιμο Μυτιληναίου-Βαρδινογιάννη

Μπορεί στον τραπεζικό κλάδο οι εξελίξεις να παραπέμπουν λίγο ως πολύ σε θρίλερ, ωστόσο δεν είναι όλα τα νέα δυσάρεστα από το μέτωπο των επιχειρήσεων. Ειδικά στο ενεργειακό κομμάτι, οι εξελίξεις είναι συνεχείς και διαδέχονται η μια την άλλη.

Για παράδειγμα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, επανεργοποιείται το joint venture του ομίλου Κοπελούζου με αμερικανικά κεφάλαια για την κατασκευή σταθμού LNG στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα σχετικά παλιό σχέδιο, το οποίο επανέρχεται στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά, όπως πληροφορούμαστε, με αμερικανική πρωτοβουλία! Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται από την ελληνική πλευρά και πιο συγκεκριμένα από το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, νέο μπάσιμο στην αγορά ενέργειας ετοιμάζουν οι όμιλοι Μυτιληναίου – Βαρδινογιάννη, μέσω της κοινής εταιρίας Μ+Μ. Λεπτομέρειες, προσεχώς, όπως γίνεται γνωστό αρμοδίως, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι προετοιμάζεται κάτι το εντυπωσιακό και μάλιστα όχι στον μακρινό ορίζοντα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ