Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στοπ στα υπέρβαρα φορτηγά βάζει νέα γεφυροπλάστιγγα στα Μάλγαρα-vid

Η νέα γεφυροπλάστιγγα αναμένεται να λύσει τα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών αφού άμεσα μπορεί να ελεγχθεί οποιοδήποτε φορτηγό εν κινήσει.

Λύση στο μείζον πρόβλημα των υπέρβαρων φορτίων σε φορτηγά που κινούνται κινούνται στο οδικό της δίκτυο επιχειρεί να δώσει η Εγνατία Οδός ΑΕ με τη λειτουργία γεφυροπλάστιγγας στο ρεύμα εισόδου επί του σταθμού διοδίων των Μαλγάρων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατία Οδός ΑΕ Κωνσταντίνο Κουτσούκο, πρόκειται για την πρώτη πιστοποιημένη γεφυροπλάστιγγα που μπορεί να ζυγίζει φορτηγά εν κινήσει, ενώ έχουν εγκατασταθεί άλλες επτά σε αλλα σημεία της Εγνατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέραν απο ζήτημα ασφάλειας, το υπέρβαρο στα φορτηγά κοστίζει στην Εγνατία σε επισκευές για ασφαλτικά έργα.

Παρόμοιες πλάστιγγες θα τοποθετηθούν και στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους με διόδια της χώρας, σύμφωνα με προγραμμα που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Απο την πλευρά του, ο διοικητής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος επισήμανε ότι η νέα γεφυροπλάστιγγα λύνει τα χέρια της υπηρεσίας του αφού άμεσα μπορεί να ελεγχθεί οποιοδήποτε φορτηγό εν κινήσει, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν η διαδικασία ζύγισης ενός φορτηγού μπορούσε να διαρκέσει έως τέσσερις ώρες, μέχρι το φορτηγό να οδηγηθεί στο σημείο ζύγισης.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στους επαγγελματίες να ακολουθούν τις προδιαγραφές σωστής φόρτωσης, τονίζοντας ότι για τα υπέρβαρα φορτία «η περιόδος χάριτος τελείωσε».