Skip to main content

Από καρότσι σούπερ μάρκετ μέχρι κιγκλίδωμα ανέσυραν εθελοντές από τον Θερμαϊκό

Συνολικά έξι δύτες βούτηξαν στις 7 το πρωί στον Θερμαϊκό και σε περίπου δύο ώρες κατάφεραν να ανασύρουν γύρω στα 400 κιλά απορριμμάτων.

Καρότσια, πατίνια, λάστιχα, ποδήλατα, μπαταρίες αυτοκινήτου μέχρι και... κιγκλίδωμα ανέσυραν δύτες σήμερα το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου στο ύψος του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο του πανελλαδικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος».

Συνολικά έξι δύτες βούτηξαν στις 7 το πρωί στον Θερμαϊκό και σε περίπου δύο ώρες κατάφεραν να ανασύρουν γύρω στα 400 κιλά απορριμμάτων, βάσει των αρχικών εκτιμήσεων, τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ήταν πλαστικά. Στην επιχείρηση βοήθησαν μέχρι και μηχανοκίνητα οχήματα, τύπου γουρούνα, προκειμένου να ανασυρθούν επιτυχώς τα βαριά αντικείμενα.

«Είχε καλή ορατότητα, ήμασταν τυχεροί σε αυτό. Ευελπιστούμε και αύριο να έχει την ίδια ορατότητα για να βγάλουμε περισσότερα» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας «Beach Cleaning», που διοργανώνει τη δράση, Οδυσσέας Λάμπρου. Όπως είπε, για το 2021 πρόκειται να υλοποιηθούν συνολικά 24 δράσεις σε περιοχές της Ελλάδας. Ενδεικτικά, οι εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης έχουν ήδη επιχειρήσει σε Ρόδο, Σαλαμίνα και Ηγουμενίτσα ενώ έπονται η Σάμος, η Κρήτη, η Πάτρα και περιοχές της Αθήνας.



Η δράση υλοποιήθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα «Beach Cleaning», με την υποστήριξη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του δήμου Θεσσαλονίκης, του καταδυτικού συνεργείου Λάζαρου Σαββίδη και του καταδυτικού συνεργείου και κέντρου Sea Action καθώς και την επίβλεψη του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση καθαρισμού στον Θερμαϊκό με την επωνυμία «Βουτάμε στα βαθιά» θα επαναληφθεί αύριο, Πέμπτη 1 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου από τις 7 έως τις 9 το πρωί, στο ύψος του Λευκού Πύργου.