Skip to main content

Θεσ/νίκη: Καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις διευθύνσεις Μεταφορών

Πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την εισαγωγή και αξιοποίηση τεχνολογιών και μεθόδων καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού.

Τεχνολογίες και μεθοδολογίες εξυπηρέτησης του κοινού και καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως οι "έξυπνες" ουρές αναμονής με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η λειτουργία υπηρεσίας απομακρυσμένων ραντεβού, η "έξυπνη αρχειοθέτηση", η διασύνδεση υπηρεσιακών δομών κ.ά. θα εφαρμοστούν στις δυο διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι υπηρεσίες αυτές θα εφαρμοστούν πιλοτικά στις δυο διευθύνσεις, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Όταν ολοκληρωθεί η σχετική προγραμματική σύμβαση η Περιφέρεια θα έχει τη δυνατότητα παροχής καινοτόμων ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πολίτες με στόχο την εξυπηρέτηση τους πριν από την επίσκεψη τους στην υπηρεσία, παρέχοντάς τους για παράδειγμα τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής δικαιολογητικών και κατά τη διάρκεια της εξυπηρέτησής τους στην υπηρεσία, υλοποιώντας μοντέλα εξυπηρέτησης και ροές εργασιών που βελτιστοποιούν το χρόνο αναμονής και εξυπηρέτησης», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημήτρης Χατζηβρέττας, κατά την εισήγηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευεργετικά είναι τα αποτελέσματα και για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δυο χρόνια και προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.