Skip to main content

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 21.000 σε καφενείο-Σέρβιρε η πεθερά τους ελεγκτές

Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ μετέβησαν στο καφενείο την ώρα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Τους εξυπηρέτησαν ο αδερφός και η πεθερά του ιδιοκτήτη,

Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσπρωτία η επιβολή προστίμου 21.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία, από ελεγκτές του ΕΦΚΑ, σε καφενείο στο χωριό Ραβενή.

Σύμφωνα με το epiruspost, οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ μετέβησαν στο καφενείο την ώρα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε.

Έτσι, τους «πελάτες» - ελεγκτές του ΕΦΚΑ εξυπηρέτησε ο άνεργος αδελφός του ιδιοκτήτη και η πεθερά του, η οποία ετοίμασε στην κουζίνα του καφενείου τα ουζάκια και τους μεζέδες.

Μόλις οι μεζέδες σερβιρίστηκαν, ωστόσο, οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ ζήτησαν τις καταστάσεις όπου εμφανίζονται οι υπάλληλοι του καταστήματος.

Έτσι, διαπίστωσαν πως ούτε ο άνεργος αδελφός ούτε και η πεθερά ήταν εγγεγραμμένοι στα βιβλία του καφενείου. Το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ λοιπόν επέβαλλε πρόστιμο 21.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία.

Σύμφωνα με το epiruspost, ο ιδιοκτήτης του καφενείου πλέον σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» καθώς, όπως λέει, τα 21.000 ευρώ ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα… τριετίας της επιχείρησης.

Στο ζήτημα παρενέβη ο δήμαρχος Φιλιατών και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, το οποίο έστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.