Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Άρση μέτρων: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το «ελευθέρας» στη διασκέδαση

Οι επιχειρηματίες της εστίασης ξορκίζουν το όποιο πισωγύρισμα - Τι λένε για τους ανεμβολίαστους, τονωτική ένεση για τα μπαρ οι όρθιοι

Με ικανοποίηση, όπως ήταν αναμενόμενο, υποδέχτηκαν, οι άνθρωποι της εστίασης στη Θεσσαλονίκη την ανακοίνωση για επιστροφή της διασκέδασης στην κανονικότητα, με το «ελευθέρας» να ισχύει, πλέον, για τους εμβολιασμένους.

Η διασκέδαση, από το ερχόμενο Σάββατο, θα γίνεται υπό άλλους όρους, γεγονός που φέρνει, έστω και συγκρατημένα, χαμόγελα αισιοδοξίας σε επιχειρηματίες και πολίτες εν όψει και της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς.

Η… επιστροφή των ορθίων αναμένεται να λειτουργήσει σαν τονωτική ένεση στα μπαρ, με αποτέλεσμα τις πρώτες ημέρες των νέων μέτρων να μην αποκλείεται να υπάρξει συνωστισμός, κάτι που ωστόσο θα έδινε το λάθος μήνυμα πως η πανδημία μάς έχει αποχαιρετήσει, γεγονός που οι επιδημιολόγοι επαναλαμβάνουν ότι δεν ισχύει.

Εκείνο πάντως που απεύχονται οι επιχειρηματίες του χώρου και το επισημαίνουν μετ΄ επιτάσεως είναι πως δεν υπάρχουν αποθέματα αντοχής για ενδεχόμενο πισωγύρισμα και νέα περιοριστικά μέτρα, μετά από 2- 3 εβδομάδες από την έναρξη της επιστροφής της διασκέδασης στην κανονικότητα.

Όπως λένε επιχειρηματίες, «κρατάμε την αναπνοή μας και ελπίζουμε, αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, να βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της μάχης με τον κορωνοϊό».

Οι όρθιοι… ξανάρχονται

«Κάθε χαλάρωση των μέτρων λειτουργεί υπέρ της εστίασης. Ωστόσο, η επιστροφή των όρθιων πελατών θα έπρεπε να είχε αρχίσει να ισχύει όταν επανήλθε και η μουσική στην εστίαση, που ομολογουμένως λειτούργησε θετικά» σχολιάζει μιλώντας στη Voria.gr ο Νίκος Νυμφούδης, εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης», επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής με το Ποτάμι.

Πάντως, όπως λέει ο κ. Νυμφούδης, με δεδομένο πως ο κόσμος έχει συνηθίσει να μη βγαίνει έξω σε συνδυασμό με τη γενικότερη ακρίβεια και την εκτόξευση στα ύψη των τιμολογίων του ρεύματος δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα το επόμενο διάστημα.

«Αν δεν ανοίξει ο καιρός και αν δεν μπορέσουν οι ανεμβολίαστοι να μπουν στο εσωτερικό των καταστημάτων, με rapid test, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τόνωση στους τζίρους των καταστημάτων της εστίασης» σημειώνει ο κ. Νυμφούδης τονίζοντας πως τα καταστήματα του χώρου δουλεύουν καλά Παρασκευή βράδυ, Σάββατο όλη την ημέρα και μεσημέρι Κυριακής.

Οι καθημερινές είναι αποκαρδιωτικές καθώς χαρακτηρίζονται από τους ανθρώπους της εστίασης «από υποτονικές έως νεκρές». Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 11:30 το βράδυ καθημερινής τα μισά καταστήματα του κέντρου και της παραλίας της Θεσσαλονίκης είναι κλειστά.