Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Διοικητής Γεννηματάς: Ανυπόστατες οι καταγγελίες εναντίον μου

Η καταγγελία ήρθε σε συνέχεια δύο προκαταρκτικών ερευνών τις οποίες διέταξα, έγινε από εκδικητικότητα, υποστηρίζει ο παραιτηθείς διοικητής, Γ. Κούτρας

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κούτρας, τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η Voria.gr, ο Γ. Κούτρας παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του νοσοκομειακού ιδρύματος, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι ανυπόστατη. Ήρθε σε συνέχεια δύο προκαταρκτικών ερευνών τις οποίες διέταξα, έγινε από εκδικητικότητα», λέει στη Voria.gr ο κ. Κούτρας. Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι η καταγγελία δεν αφορά σεξουαλική παρενόχληση, αλλά σεξιστική συμπεριφορά.

Όπως τονίζει, υπέβαλε την παραίτησή του χθες Πέμπτη, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο και χωρίς αυτή να έχει σχέση με την εν λόγω καταγγελία. «Οι προκαταρκτικές έρευνες που διέταξα υπεγράφησαν την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και αφορούσαν τη μη παράδοση εγγράφου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τον εντοπισμό αριθμού μασκών στις αποθήκες του νοσοκομείου που δεν είχαν καταγραφεί», λέει.