Skip to main content

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από νοσοκομειακούς γιατρούς

Με πανό και συνθήματα ζήτησαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο, όπως τόνισαν, έχει φτάσει για μια ακόμη φορά στα όριά του.

Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της πόλης τόνισαν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από κοινού με εργατικά σωματεία και οργανώσεις στο κέντρο της πόλης.

Με πανό και συνθήματα ζήτησαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο, όπως τόνισαν, έχει φτάσει για μια ακόμη φορά στα όριά του σε αυτό το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η πορεία ξεκίνησε από την Εγνατία, έστριψε από την Αγίας Σοφίας, στη συνέχεια στην Τσιμισκή, και επέστρεψε στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα από αυτά τα μέτρα που ζητούσαν οι υγειονομικοί όλο αυτό το διάστημα. Τι να πει κανείς για τους διασωληνωμενους εκτός ΜΕΘ, για το εξουθενωμένο προσωπικό, για τις αναστολές χιλιάδων υγειονομικών, για την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους covid και non covid ασθενείς. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Είναι ώρες ευθύνης τώρα, οι ζωές μας μετράνε, δεν είναι απλά αριθμοί», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, ο οποίος κάλεσε τον λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να διεκδικήσει αυτά που ζητούν οι υγειονομικοί, δηλαδή ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με μαζικές μόνιμες προσλήψεις, παύση των αναστολών των υγειονομικών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και μέτρα για μείωση της διασποράς στους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Λίγο νωρίτερα προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποίησαν συγκέντρωση με μέλη της «Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη» με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.