Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ: Αυξημένη η προσέλευση στη ΣΘΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές στο ΑΠΘ, καθώς και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας - Η ΠΑΣΠ δεν έχει ψηφοδέλτιο σε σχολή του ΑΠΘ.

Μετά από τρία χρόνια, λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού, διεξάγονται από το πρωί στα Πανεπιστήμια της χώρας οι φοιτητικές εκλογές.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ σε περίπτωση προέλευσης η ψηφοφορία θα πάρει μια ώρα παράταση.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέχρι στιγμής η προσέλευση είναι μειωμένη, ωστόσο μέλη φοιτητικών παρατάξεων εκτιμούν ότι όσο περνά η ώρα αυτή θα αυξάνεται.

Αναφέρουν ότι η συμμετοχή ποικίλει από σχολές σε σχολές με αυτές της Πολυτεχνικής, των Πολιτικών Επιστημών και της Σχολής Θετικών Επιστημών, να έχουν παραδοσιακά υψηλά ποσοστά.

Αναφορικά με τις παρατάξεις σε όλες τις σχολές του ΑΠΘ, κατεβαίνουν ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η ΠΑΣΠ δεν έχει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή του ΑΠΘ. Να σημειώθει ότι τα πολλά τελευταία χρόνια η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι η φοιτητική παράταξη που κερδίζει την πρώτη θέση τις εκλογές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών, η οποία το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο, με τις συγκρούσεις και τις διαμαρτυρίες των φοιτητών κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο campus με αφορμή τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην Στέκι του Βιολογικού.

Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην είσοδο της σχολής με την προσέλευση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Να σημειωθεί η διακριτική παρουσία της αστυνομίας περιμετρικά του Ιδρύματος.