Skip to main content

Κακοκαιρία Άριελ: Ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη - Έπεσαν δέντρα σε αυτοκίνητα (video)

Χωρίς ρεύμα από τις δύο τα ξημερώματα έχουν μείνει οι κατοίκοι στην Κρήνη - Μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε επάνω σε αυτοκίνητο στην Ξηροκρήνη.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Άριελ» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω των έντονων ανέμων και της βροχόπτωσης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Κακοκαιρία Άριελ: Πτώσεις δέντρων σε ΙΧ στο κέντρο - Επί ποδός η πυροσβεστική

Συγκεκριμένα, περίπου στις 7.30 το πρωί ένα μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε επάνω σε σταθμευμένο όχημα στη συμβολή των οδών Δημητρίου Μιχαλά με Βερατίου, στη Ξηροκρήνη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής στη Voria.gr, το συγκεκριμένο δέντρο έχει αποτέλεσει ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ ορισμένων κατοίκων της περιοχής και του δήμου Θεσσαλονίκης τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς οι κάτοικοι δεν επιθυμούν να κοπεί. Σημειώνεται ότι το δέντρο βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του 67ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης και από τον συγκεκριμένο δρόμο περνούν καθημερινά μικρά παιδιά, γονείς και ηλικιωμένοι.

Όπως αναφέρει ο κάτοικος, το συγκεκριμένο δέντρο αποτελεί κίνδυνο και προσθέτει ότι η πτώση του κλαδιού προκάλεσε μία λακούβα στο όχημα που έπεσε. Στο σημείο μετέβη η πυροσβεστική, η οποία και απομάκρυνε το μεγάλο κλαδί.

Ταυτόχρονα, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει κάτοικοι στην Κρήνη και συγκεκριμένα στην οδό Σταύρου Καρατζή από τις δύο το πρωί, όταν μία σκαλωσιά έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ. Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής στη Voria.gr, στο σημείο μετέβησαν εναερίτες, οι οποίοι ωστόσο δεν κατόρθωσαν να επιδιορθώσουν άμεσα το πρόβλημα και αναμένεται να επιστρέψουν για να συνεχίσουν το έργο τους.

Συνολικά, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει λάβει 13 κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι οκτώ στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, η ΠΥ έλαβε και πέντε κλήσεις για απομακρύνσεις αντικειμένων.