Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Κτηματολόγιο: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν 150 δικηγόροι

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν 150 δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη επικαλούμενοι τεράστια προβλήματα στα κτηματολογικά γραφεία που καθυστερούν αγοραπωλησίες.

Μήνυση κατέθεσαν 150 δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως υποστηρίζουν κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στο κτηματολόγιο.

Οι δικηγόροι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά που συνυπέγραψαν και κατέθεσαν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, καθώς, όπως λένε, τόσο στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης όσο και στα κτηματολογικά γραφεία Νεάπολης και Καλαμαριάς, υπάρχουν τεράστια προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, λένε ότι η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού ανοίγει τις 7 το πρωί και κλείνει λίγα λεπτά μετά, καθώς ημερησίως εξυπηρετούνται οι πρώτοι 65, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν κι έτσι να μην εκτελούνται οι συναλλαγές τους.

Στα κτηματολογικά γραφεία, Νεάπολης και Καλαμαριάς, σχηματίζονται από τις 6 το πρωί ουρές. Το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης μπορεί αυτή την στιγμή να εξυπηρετήσει 65 περιπτώσεις ημερησίως συν 15 έκτακτες περιπτώσεις, λόγω του χαμηλού αριθμού υπαλλήλων (15 στο σύνολο) αλλά και τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν την περίοδο της πανδημίας και δεν αντιμετωπίστηκαν.

Πηγή: ertnews.gr