Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητά διακοπή λειτουργίας του πάρκινγκ της Πλ. Ελευθερίας

Η παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση της πλατείας σε χώρο πρασίνου και μνήμης

Την ακύρωση της απόδοσης της Πλατείας Ελευθερίας στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και την άμεση έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωσή της σε χώρο πρασίνου και μνήμης ζητά η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει ότι η Πλατεία Ελευθερίας είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες, αναγκαίους ελεύθερους χώρους στη πρώτη πανευρωπαϊκά πόλη σε έλλειψη πρασίνου – ελεύθερων χώρων, η οποία σηματοδοτεί τη γενοκτονία των Εβραίων της πόλης. "Η διοίκηση Ζέρβα, αψηφώντας τα πάντα, προσέθεσε μια ακόμα απαράδεκτη απόφαση στο ιστορικό της. Παραχωρεί ΚΑΙ αυτό το χώρο, στην ελεγχόμενη στάθμευση, της ιδιωτικής εταιρίας που «προσέλαβε» η διοίκηση Μπουτάρη, παρατάθηκε (πριν λίγο καιρό) η σύμβαση της με ψήφους Ζέρβα, ΣΥΡΙΖΑ και υπολοίπων, συνεχίζει να χαρατσώνει τους δημότες προς κέρδος της εταιρίας, ενώ οι πάντες μιλούν για ζημιογόνα σύμβαση για το δήμο", επισημαίνουν τα μέλη της παράταξης στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως "οι «διαβεβαιώσεις» της διοίκησης Ζέρβα περί «προσωρινότητας», θυμίζουν το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», εξασφαλίζουν πρόσθετα κέρδη για την ιδιωτική εταιρία, ενώ ξεμακραίνει τη προοπτική «απελευθέρωσης» της πλατείας υπέρ των δημοτών".

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά επίσης την άμεση κατάργηση της σύμβασης ελεγχόμενης στάθμευσης με την ιδιωτική εταιρεία, την οποία, όπως αναφέρει, "πληρώνουν με τεράστια χαράτσια οι δημότες".