Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου: «Θα πάρουμε τα όπλα για να προστατευτούμε», λένε Ρόμα

«Θέλουμε δικαιοσύνη, να μπουν φυλακή και οι 4 αστυνομικοί που ήταν στο συμβάν όχι μόνο ο ένας», σημείωσε Ρομά που βρίσκεται έξω από το Ιπποκράτειο

Να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους απειλούν με δηλώσεις τους οι Ρομά, εφόσον, όπως λένε, δεν μπορεί να τους προστατεύσει η ελληνική πολιτεία, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά και τον σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ένας Ρομά που βρίσκεται μαζί με άλλους έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε να μπουν φυλακή και οι τέσσερις αστυνομικοί που ήταν στο συμβάν όχι μόνο ο ένας. Είναι εγκληματική ομάδα. Μπορούσε ο ένας να του πει "τι κάνεις, κυνηγάμε έναν άνθρωπο για 20 ευρώ, όχι έναν μεγάλο εγκληματία'. Ήμαρτον! Ζούμε στην Ελλάδα όχι σε καμία ζούγκλα», ανέφερε και  πρόσθεσε: «Αφού ο νόμος δεν μπορεί να μας προστατεύσει, θα προστατευτούμε μόνοι μας, θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας. Αν είναι να μας σκοτώνει ο καθεένας, ας σκοτώσουμε εμείς και ας μπούμε μέσα».

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για ρατσιστική βολή, «μια ευθεία βολή που πήγε να τον αποτελειώσει».

Να σημειωθεί ότι ομάδα Ρομά εξακολουθούν και βρίσκονται έξω από την πύλη του Νοσοκομείου.