Skip to main content

ΠΕΟΔΗΝ: Ώρες αναμονή και μεγάλη ταλαιπωρία για τα ύποπτα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα έχει ήδη διασωληνώσει σε ΜΕΘ τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν πριν σε απλή κλινική Covid.

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των κλινών αλλά και των ΜΕΘ που εξυπηρετούν περιστατικά κορωνοϊού.

 Τα περιστατικά κορωνοϊού που εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έφτασαν τα 110, ενώ υπήρξαν ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, ώστε να αποσυμφορηθεί με κάποιο τρόπο η κατάσταση.

 Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, στένεψαν τα περιθώρια στις ΜΕΘ, αφού χρειάστηκε να διασωληνωθούν τρεις άνθρωποι που ήδη νοσηλεύονταν σε απλή κλινική Covid.

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγικές καταστάσεις

Για μηδενική κάμψη των προερχόμενων ασθενών κάνει λόγο σε μήνυμα της η ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία κατά την εφημερία του ΑΧΕΠΑ χθες προσήλθαν πάνω από 160 ασθενείς ως ύποπτα κρούσματα και περίμενα δέκα ώρες να εξυπηρετηθούν «νηστικοί με πυρετό σε ένα χώρο υποδοχής υπόπτων κρουσμάτων».

«Ερχόταν  γενικά έκτακτα περιστατικά και λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκαν  σε ιδιωτικές κλινικές. Από μη επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που μεταφέρθηκαν εκεί από τα νοσοκομεία  διακομίσθηκαν  σε  επιταγμένες κλινικές.  Τι επίταξη είναι αυτή δεν ξέρουμε. Τραγικές καταστάσεις για τους ασθενείς», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα νοσοκομεία επισημαίνει πως στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ κατά την εφημερία υπήρχαν τρεις κενές κλίνες, ενώ άδειασαν άλλες τρεις κλίνες λόγω ασθενών που κατέληξαν. 

«Η θνητότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δείχνει την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης ασθενών  σε ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από μαρτυρίες συναδέλφων σε καρδιοχειρουργικές μονάδες που μετατράπηκαν σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Μας λένε ότι είχαν μάθει οι ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί να βγαίνουν ζωντανοί και τώρα θερίζει ο κορωνοϊός», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.