Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 15 χρόνια στον ψυκτικό για τον φόνο της πελάτισσας - Δεκτός ο σύννομος βίος

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 33χρονο για τη δολοφονία της 63χρονης πελάτισσάς του, αναγνωρίζοντάς του όμως το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 33χρονος ψυκτικός που σκότωσε το 2019 στην Καλαμαριά μια 63χρονη πελάτισσά του χτυπώντας την με σφυρί.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου με το οποίο δεν καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ελαφρυντικό του είχε αναγνωριστεί και από το πρωτόδικο δικαστήριο που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε έφεση επί της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στέλνοντας τον κατηγορούμενο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η 63χρονη γυναίκα είχε βρεθεί σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στην Καλαμαριά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος είχε μεταβεί στο σπίτι της για μια συντήρηση και όταν η ίδια του ζήτησε να κάνει μια επιπλέον εργασία, προέκυψε καβγάς που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας από πολλαπλά χτυπήματα με το σφυρί.

Ο ίδιος στην απολογία του χθες, ισχυρίστηκε ότι η 63χρονη έβρισε τη μητέρα του και έτσι θόλωσε και τη χτύπησε με το σφυρί, χωρίς να έχει καταλάβει τι έκανε.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: «Θόλωσα, δεν ήμουν ο εαυτός μου», είπε ο ψυκτικός για τον φόνο στην Καλαμαριά

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς περί βρασμού αλλά και περί «πρόκλησης από την πλευρά του θύματος».

Περί ανάρμοστης και ασυνήθιστης συμπεριφοράς από την πλευρά της 63χρονης έκανε λόγο πολλές φορές στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, που ζήτησε μεν την ενοχή του, πρότεινε ωστόσο να του χορηγηθούν ελαφρυντικά.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε να κάνουμε με έναν λογικό εγκληματία, που πήγε να διορθώσει ένα κλιματιστικό και βρέθηκε στη φυλακή», είπε ο εισαγγελέας.

«Αυτό που κυριάρχησε εδώ είναι ο θυμός. Ο κατηγορούμενος προσεβλήθη. Ήταν μια πολύ ασυνήθιστη συμπεριφορά από το θύμα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι αποτέλεσμα του θυμού είναι η αδρεναλίνη.

«Για αυτό οι συνέπειες του θυμού είναι καταστροφικές για τους άλλους και για τον ίδιο. Πέρα από τα όσα χρόνια μείνει στη φυλακή, θα έχει πάντα το στίγμα του δολοφόνου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

«Όλοι καλούμε στο σπίτι ψυκτικούς. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αρχίσουμε να χτυπάμε έναν φουκαρά. Είναι ξεκάθαρο ότι ήταν ανάρμοστη η συμπεριφορά της. Δυστυχώς, πλήρωσε την πράξη το θύμα καθώς είμαι σίγουρος ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να φύγει», σημείωσε σε άλλο σημείο της αγόρευσής του.